Del regningen - raskt og enkelt

Slik slipper du pengekrangel etter hytteturen.

<b>BEVAR DEN GODE STEMNINGEN:</b> Del regningen enkelt og rettferdig når turen er over. Foto: Colourbox.com
BEVAR DEN GODE STEMNINGEN: Del regningen enkelt og rettferdig når turen er over. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er høysesong for hytteturer og dermed også for vår spleiselagskalkulator. For når venner eller flere familier reiser sammen, deler man gjerne på utleggene underveis. Noen legger ut for maten, noen kjører bil og skal spleise på bensinen, og noen har kanskje lagt ut for hytteleie.

Når turen er over, skal det snakkes om penger, og da kan vi hjelpe deg med å holde tunga rett i munnen.

Vår spleiselagskalkulator gjør jobben for dere. Du trenger bare å fylle inn hvor mange som har vært med og hvem som har lagt ut for hva. Du kan også krysse ut eventuelle personer som ikke skal betale for alle postene.

Nederst i artikkelen finner du en video som viser hvordan du bruker kalkulatoren.

>>>SPLEISELAGSKALKULATOREN

Slik virker kalkulatoren

Vi tenker oss følgende eksempel: Vennegjengen har leid en hytte i Trysil en langhelg. Kristine har lagt ut for leie av hytte. Per har stått for innkjøp av mat, mens Fredrik har vært på polet. Janne og Katrine er gravide og drikker ikke alkoholholdig drikke, mens Bjørn bare ha Fernet, noe endel andre rynker på nesen av. Marianne var allerede på fjellet og møtte de andre på hytta, mens de fleste har kjørt bil opp. Bjørn og Katrine har betalt for bensin til hver sin bil. Vennegjengens gourmet, Fredrik, har sørget for et herremåltid fredag kveld, som han har handlet inn i tillegg til Pers storhandel. Og Janne og Bjørn kommer senere, og skal ikke spise fredagen.

 Foto: DinSide
Foto: DinSide Vis mer


Først fyller du inn navnene på alle som er med på hytteturen i de øverste feltene i hver kolonne. Du skriver rett og slett over der det står Navn 1, Navn 2, et cetera.

I det første feltet på hver rad fyller dere inn utgift. Beløpet fyller dere inn under relevant person. På den raden dere for eksempel har kalt for 'Leie hytte', fyller dere inn leieprisen i kolonnen under Kristine. I raden som er kalt for 'Mat' kan dere fylle inn den summen Per har betalt, og så videre.

Siden flere har kjøpt bensin, er det enkleste å bruke en rad til hver bil. For den raden dere kaller for 'Bensin B' må dere hake av for alle som ikke satt på i Bjørns bil og skal være med å betale i det lille kvadratiske feltet til venstre for aktuell person på Bjørns bil-linjen. Dere gjør det samme for de andre som har lagt ut bensin.

Når alle utlegg er lagt inn, trykker dere på 'Beregn', og kalkulatoren regner ut hvor mye hver og en skylder, eller har til gode, samt hvor mye helgen har kostet den enkelte. Dette er merket med rødt, grønt og svart, for å gjøre det ekstra enkelt å se. Hvordan dere velger å gjøre opp dere imellom, blir opp til dere.

Tips: På farten? Spleiselagskalkulatoren er også tilgjengelig på mobilversjonen av DinSide. Vi har også laget en egen variant for iPhone! Slik får du DinSide på mobilen

Se video
Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!