Del benk med Obama

Denne vil få naboen til å sperre opp øynene.

<b>PLEASE TAKE A SEAT:</b> Det blir nok ikke rare samtalen, men noen vil antakelig sperre opp øynene hvis du slår deg ned her. Foto: Designicon.no
PLEASE TAKE A SEAT: Det blir nok ikke rare samtalen, men noen vil antakelig sperre opp øynene hvis du slår deg ned her. Foto: Designicon.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Men er det ikke ...?

En benk med selveste president Barack Obama i egen størrelse kan bli din for 15.000 kroner på markedsplassen Finn.no. Skulpturen som måler 132 x 128 x 129 centimeter, er laget i glassfiber og tåler derfor å stå både inne og ute - i all slags vær.

Naturtro glassfiberfigurer er svært populære for eksempel i Hollywood, og nå er Stian Sandlie i Designicon.no spent på om det er noe marked for dette i Norge.

- Den koster jo litt, men den er håndlaget på Filippinene, og hver enkelt figur er laget skikkelig, forteller Sandlie, som for første gang tester ut Finn Torget for denne typen figurer.

Ikke bare jobb og bolig: Finn er definitivt også en markedsplass for de med spesielle ønsker.
Ikke bare jobb og bolig: Finn er definitivt også en markedsplass for de med spesielle ønsker. Vis mer


Imponerer naboen

Sandlie mener figuren passer for privatpersoner som vil imponere naboen, men markedet er kanskje størst blant bedrifter som synes det er litt moro med Obamas kontinuerlige nærvær.

Er du ikke sterk tilhenger av Obama, kan Designicon levere andre figurer etter ønske. Per i dag har de blant annet en del nokså naturtro dyr i vareutvalget. Dersom du ønsker en permanent ku i hagen, kan butikken levere dette til deg.

Obama-feber

Salget av Obama-effekter har foreløpig ikke tatt helt av på norske Finn. På salgs- og auksjonsstedet eBay har det derimot vært Obama-feber en god stund. Er du skikkelig fan, kan du få et knippe ulike julegensere med Obama-motiv til cirka 400 kroner stykket. Selgeren har vært real nok til å kalle en spade for en spade og markedsfører genserne som "ugly christmas sweaters" i alle størrelser.

Her ser du bilder av noe av det som er å få tak i:

Julegenser for dem som vil skremme noen.
En av flere "stygge" julegensere.
Mens du venter på forandring ... Klokke med Barack Obama.
Maleri av Barack Obama som nisse fås på eBay.com.
Det finnes også mer eller mindre troverdige masker av Barack Obama.
For den som virkelig er forelsket, finnes det et stort utvalg smykker som hyller mannen.
Steel Warrior Barack Obama-kniv.


Se opp for eBay-svindel!

Ikke så dumt likevel?

De fleste kjøper antakelig Barack Obama-effekter av andre grunner enn å tjene penger på dem, men samlere spekulerer også i en potensiell verdistigning på enkelte av samleproduktene.

Fordi Barack Obamas inntreden som amerikansk president anses for å være en enorm politisk og historisk begivenhet, antar eksperter at samleobjekter med Obama en dag vil bli verdt mye penger. Nettstedet eHow.com gir tips til potensielle samlere. Har du lyst på noe som kanskje kan stige i verdi, kan du følge disse rådene:

  • Se etter Obama-effekter som er laget av navngitte kunstnere, eller såkalt folkekunst.
  • Kjøp effekter som ikke er masseprodusert, men som det bare finnes én av.
  • Let etter minneverdige objekter som er ekstremt unike. Hvis noe utpeker seg, og du ser at det er håndlaget, så kjøp det.

  • Let etter noe som er datert, enten ved materialet som er brukt, eller ved hjelp av en kunstners signatur.

    (Kilder: Finn.no, eBay.com, eHow.com)

    Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!