De vanligste sex-mytene

De vanligste sex-mytene

Er det størrelsen det kommer an på? Her er fem vanlige myter om sexlivet ditt:

Publisert
Sist oppdatert

Hva er sant og hva er bare tull om det som skjer under dyna? Her er fem vanlige myter om sex som vi kan avlive med det samme:

1) Størrelsen er viktig
Det er riktig at noen kvinner synes det er stas med en stor penis. Men størrelsen på penis har ingenting å si for om du er en god eller dårlig elsker.
Dersom det er den seksuelle opplevelsen du bekymrer deg for, bør du fokusere mer på kyss, kos og berøring enn om den er tolv eller femten centimeter lang.

Er tretten centimeter nok? Les legens svar her:

2) Unge menn og voksne damer
Det er en vanlig myte at menn er seksuelt på topp som 18-åringer, mens kvinner finner toppen tyve år senere. Det er bare tull, ifølge den danske sexologen Joan Ørting.

- For det første finnes det også mange kåte unge jenter. Men de er kanskje ikke like frigjorte som kvinner over tredve, som kjenner sin egen seksualitet bedre.

- Når det gjelder menn, handler alderen om mindre prestasjonsangst. Etterhvert har han blitt en bedre elsker og klarer derfor å selge hele pakken i stedet for å bare fyre av kanonen med en gang, sier Ørting til avisen Ekstra Bladet.

3) Menn har alltid lyst
Hormonene som strømmer gjennom kroppen i puberteten kan forklare hvorfor menn har et ufortjent rykte - at de alltid har lyst på sex. Sannheten er at menn oftere tenker på sex og har gjennomsnittlig flere partnere enn kvinner, men forskjellene er langt ifra så store som vi tror. Mange kvinner har ofte lyst på sex, og mange menn har ofte lite lyst.

Kvinner tenner også på porno. Les mer her:

4) Kvinner trenger lenger forspill
Kvinner trenger ikke lenger tid, de starter bare senere. Forklaringen er at menn ofte begynner oppvarmingen allerede fra de åpner rødvinsflasken, mens kvinnen begynner når de havner på madrassen. Men i likhet med menn kan kvinner også bli kåte ganske raskt når stemningen er riktig.

5) Begge skal komme samtidig
Det er en romantisk myte at det er flottest når begge oppnår orgasme samtidig. Jaget etter synkrone orgasmer kan også gi noen dårlige vaner, ifølge Ørting.

- Det er jo flott når man kommer samtidig, men det kan også føre til et kappløp som bare handler om å nå målet. Sex skal ikke handle om vaner, hvis man har lest boken mange ganger gidder man jo ikke lenger å høre slutten, mener Ørting, som synes det er best å konsentrere seg om én orgasme av gangen.

Hva vet du om sex? Ta testen her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer