De ukjente mobiltelefonene

Lei av Nokia og Ericsson? Se vår guide til 10 mindre kjente mobiltelefoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Leser du aviser, får du inntrykk av at Nokia og Ericsson omtrent er de eneste som lager mobiltelefoner.

Kjempeutvalg

Det er selvsagt bare tull. Et vell av andre store og små mobilprodusenter finnes. Du har med andre ord mange muligheter utenom Nokia og Ericsson.

Trykk her for å gå rett til de snacksy og ukjente telefonene

Og vi snakker ikke om gjengangere som Motorola, Panasonic og Siemens. I stedet guider vi deg til mobiltelefonene fra DoCoMo, Sagem, Danger og en rekke andre produsenter.

Telefonene fra Nokia og Sony Ericsson er kjent for å være svært avanserte. Flere av de mindre produsenter tilbyr enklere telefoner.

Men også high tech

image: De ukjente mobiltelefonene

Samtidig lager japanske DoCoMo noen av de mest avanserte mobiltelefonene som finnes på markedet. Japanerne er som vanlig innovative på teknologi.

Du må altså ikke fire på de tekniske kravene dersom du velger bort gigantene. Du kan med andre ord selv bestemme om det bare er kul design som lokker, eller om du vil ha den siste teknologien.

Men ikke alle kan brukes

Før du finner dinn drømmemobil, må du dobbeltsjekke at telefonen virker i Europa.

Japanske modeller kan du i korte trekk glemme, og telefoner produsert i USA må være av tri-band typen, det vil si at de også må takle det norske GSM-nettet. I Norge går GSM-telefonene på 900/1800, mens det er GSM 1900 som duger i statene.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!