De smarte tipsene

Det finnes bedre alternativer enn dyre forbrukslån.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Her får du fem tips, som kan være bra alternativer til lån med renter på over 30 prosent:

Halv skatt Kanskje desember måned med halv skatt kommer som en overraskelse. Betaler du vanligvis 10.000 kroner i skatt per måned, vil du få om lag 5.000 kroner ekstra i lønningsposen.

Under boliglånet Trenger du eksempelvis 20.000 kroner ekstra i desember, og har du boliglån, bør du be banken om å få lånet under boliglånet. Du vil dermed få pengene til en rente på om lag 8,5 prosent. Altså langt under de vilkårene du får på et vanlig forbrukslån.

Rentefritt lån Kanskje du kan få et rentefritt lån av familien, eller forskudd på lønn fra arbeidsgiveren. Et rentefritt lån fra arbeidsgiveren din vil være skattepliktig.

Medlemskaper Noen er medlem av fagforbund eller foreninger som har spesialavtaler med banker. Kanskje du finner et gunstig tilbud her.

Lag budsjett Sett opp et budsjett med alle inntekter og utgifter - og sett tæring etter næring. Husk at selv om desemberlønningen kommer tidlig, må pengene strekke til slutten av januar. Planlegg det allerede når du får lønnen i slutten av november.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer