De nye Telenor-rabattene

Telenor har nå ikke mindre enn fire forskjellige rabattprogrammer for internettsurfing. Ved enkelte bruksmønstere er Telenor nå blant de billigste leverandørene. Men hvordan sammenlikne tilbudene med hverandre og med konkurrentenes uten vår oppdaterte Surfekalkulator?

Ikke bare tilbyr Telenor nå fire forskjellige rabattprogrammer for internettsurfing for privatpersoner. De fire programmene tilbys også på forskjellige nettsteder og fra tilsynelatende forskjellige selskaper. Telenor Privat, Telenor Nextra, Telenor Online og Telenor Frisurf er blant aktørene i surfemarkedet.

Oppdelingen er dårlig forstått også internt i Telenor. Da DinSide for en tid tilbake ville ha greie på surfetakstene for Telenor-abonnementene, pekte Telenor Privat og Telenor Nextels informasjonsfolk på hverandre og det tok en dag før vi fikk prisene.

Sløvingrabatt

Felles for de to nye Telenor-rabattene Telenor Online Trafikk og Telenor Online 150, er at de bare kan brukes i kombinasjon med Telenors betalte abonnementer. For de fleste er dette abonnementet som kalles Telenor Internett Basis og som koster 98 kroner måneden.

Selv om man får billigere surfing uten noen fast avgift hos blant annet Netcom, er det fremdeles titusener av mennesker som velger å donere Telenor 1.176 kroner i året.

Nå vil de i hvert fall kunne få nyte godt av noen ganske gunstige rabattprogrammer. Men Telenor tar vare på de ekstrainntektene som følger av å ha de sløveste kundene: Selv om de nye rabattprogrammene er gratis, blir de ikke lagt inn automatisk. Man må registrere seg for å få dem.

Ikke Familie & Venner også

De nye programmene lar seg ikke kombinere med rabattprogrammene i Familie & Venner- gruppen. De nye rabattprogrammene "overkjører" Familie & Venner. Det er et tegn på styrken i Telenors interne samordning at kundene på nettstedet www.online.no får beskjed om at de selv har ansvaret for å avvikle Familie & Venner, selv om programmet ikke lenger vil gi noen rabatt for den som registrerer seg som bruker av ett av de to nye tilbudene.

Så vidt DinSide kan se på våre kalkulatorer, lønner det seg ikke lenger for abonnenter på Telenor Internett å bruke rabattprogrammet Familie & Venner Internett. Men programmet kan fremdeles være interessant for dem som har internett hos andre tilbydere, da rabattprogrammet ikke bare gjelder til Telenors egne internettkunder.

Online Trafikk

Rabattprogrammet Telenor Online Trafikk minner om døgntakst-programmene. Har du dette programmet, betaler du 12 øre minuttet døgnet rundt. I tillegg får du 10 prosent rabatt om du surfer for mer enn 50 kroner måneden. Det gir en minuttakst på 10,8 øre. Surfer du for mer enn 200 kroner måneden, får du 20 prosent rabatt. Det gir en takst på 9,6 øre minuttet.

Du får tilsvarende rabatt også på startavgiften, som ifølge Telenor Online stadig er 45 øre for internettsurfing, og ikke 49 øre som for telefoni. Men du får ikke rabatt på årsabonnementet, og dette gjør at Telenor likevel ikke når helt opp når det gjelder billig surfing. Selv om 9,6 øre minuttet er i nærheten av markedets billigste tilbud.

Online 150

Online 150 er et program hvor man kan være på internet 150 timer i måneden for 499 kroner. Man betaler heller ingen oppkoblingsavgift, og dette programmet gjør det derfor svært attraktivt å bruke løsninger som kobler din ISDN-forbindelse opp og ned etter behov.

Mange ISDN-løsninger kan settes opp slik at de automatisk kobler ned forbindelsen når du f.eks. ikke har bedt om en ny nettside på 60 sekunder, og automatisk kobler deg opp igjen så snart du klikker på en lenke eller utfører andre funksjoner som krever Internett-forbindelse. Denne muligheten er også vanlig ved bruk av såkalte ISDN-rutere, nettverksbokser som brukes en del til hjemmekontor.

Slike raske opp- og nedkoblinger tar bare sekunder med ISDN. Man merker knapt noen forsinkelse og slipper å betale mens man f.eks. sitter og leser en nettside. Med modem tar oppkoblingen mye lengre tid, og denne bruksmåten er derfor bare aktuell ved bruk av ISDN.

Om man har ubrukte timer med Online 150, kan ikke disse overføres til neste måned. Har man et overforbruk, betaler man 9,5 øre minuttet for dette.

Dette programmet gir den gunstigste prisen om man bruker det nøyaktig 150 timer i måneden. Da blir minuttprisen bare 5,54 øre. Men årsprisen på 1.176 kroner er heller ikke her rabattert.

Surfekalkulatoren.