De nye date-reglene

Venter du tre dager før du ringer en du har noe på gang med? Da henger du ikke med! Her er de nye date-reglene.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å spille "hard to get" kan absolutt gjøre susen for kjærlighetslivet ditt. Det er jo tross alt slik at vi straks blir mer interessert dersom en person virker bittelitt uoppnåelig.

Men det er en fin balansegang mellom å være litt unnvikende og fullstendig å framstå som en som bare spiller et spill. Så kanskje er det på tide å oppdatere de gamle date-reglene dine? Her er forholdsekspertenes tips til hvordan du bør gå fram på sjekkemarkedet:

Skjønner du deg ikke på menn? Kanskje gjør dette deg klokere:

Besvare e-post
Den gamle strategien: Vent minst like lenge som den andre brukte på å svare deg. Hvis du trykker ”svar” med en gang, vil det nemlig se ut som du bare sitter og venter på den e-posten, så sett deg på hendene dine til du kan svare uten å virke desperat. Da skal du se at straks får en ny mail fra den utkårede.

En bedre plan: Hvis du venter for lenge, blir det tydelig at du spiller et spill, for alle vet at det ikke tar mer enn noen sekunder å skrive ”hei, hyggelig å høre fra deg2. Målet er ikke å skrive lange mail flere ganger om dagen, men du bør definitivt svare innen 24 timer, eller samme dag hvis det er mulig, oppfordrer Jackie Black som har skrevet boka Meeting Your Match.

Er du et sjekkemonster?

Telefonsamtaler i farta
Gammel strategi: Ring personen mens du er i farta, det vil si mens du befinner deg ute i trafikken eller venter på noen på en restaurant.

En bedre plan: Ja, det stemmer jo at du virker som en opptatt og engasjert person når du ringer mens du holder på med noe annet. Men det signaliserer også at du er så redd for kvalitetssamtaler at du må gjøre flere ting samtidig. Det er en øyeblikkelig turn off for noen som ser etter en partner med solid forholdspotensial. Så ring heller når du faktisk har tid og ro på deg til å prate.

Tredagers-regelen
La det gå en viss mengde tid før du tar kontakt igjen. Folk flest har sin egen versjon av disse vente-reglene, enten det er tre dager etter at du har fått kjekkasens nummer, førtiåtte timer etter første date – eller aldri før neste fullmåne…

En bedre plan: Gjør det så enkelt som dette: Ring personen når du vil snakke med ham eller henne. Når du venter bare for å vente, gir du inntrykk av at du er en lykkejeger, useriøs og ute av stand til å forplikte deg, mener Jackie Black. De eneste du vil tiltrekke deg da, er de som har de samme uattraktive kvalitetene. Ikke legg igjen femten beskjeder på mobilsvareren, men husk også at du kan ødelegge noe bra dersom du venter for lenge.

Vær litt småfrekk
Gammel strategi: Kom med en aldri så liten fornærmelse overfor daten, som "Så flotte negler du har – er de ekte?" På den måten kommer han eller hun til å arbeide litt hardere for å få deg på kroken.

En bedre plan: Det eneste dette resulterer i, er at du virker redd for intimitet. En mye bedre måte å øke din egen selvtillit på, er å få folk til å ønske å tilbringe tid sammen med deg på grunn av personligheten din. Så gjør narr av ting dere har felles eller slå en spøk på din bekostning. Dermed blir den andre personen mer avslappet og du viser daten din at du er både morsom og elskverdig.

Lei av sjekking på byen? Hvorfor ikke prøve nærbutikken:

Slit med å få tid til en date
Gammel strategi: Sørg for å ha, eller lat som du har, så mange avtaler at det nesten er umulig å få skviset inn en date.

En bedre plan: Det krever mye mot å be deg ut, og derfor er det ikke særlig kjekt å få til svar at ”Passer det onsdag om tre uker?”. Et travelt liv fullt av planer er selvsagt kjempeattraktivt. Men hvis du nesten ikke har tid til å date, kan det like gjerne hende du skremmer bort beileren. Så hvis du ikke bare later som, men faktisk er så opptatt som du virker, kan du jo prøve å innlemme den potensielle daten i planene dine.

Er du sjalu? Ta testen her:

Kilde: Happenmagazine

Hard to get?

Hva synes du er den beste måten å sjekke på? (Avsluttet)
Jeg er meg selv og gjør det jeg føler er riktig for meg.(74%) 1513
Klart man må spille litt spill! Hvis ikke blir det altfor kjedelig.(13%) 276
Er som regel litt "hard to get" i begynnelsen, men etter noen uker fjerner jeg maska.(13%) 262
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!