De mest solgte vinene

Nordmenn kjøper pappvin til den store gullmedaljen. Se hvilke som er bestselgere, hva de koster, hvordan de bør oppbevares - og ikke minst hvordan åpningstidene til polet er i påsken.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

De er kanskje ikke så lekre å ha stående på bordet, men at de er praktiske kan ingen ta fra dem. Og hva er vel enklere å ha med seg på hytta enn et par kartonger med pappvin?

Pappvin = "bag-in-box"

Selv om alle selvsagt forstår hva du mener, skal du nok lete lenge før du møter en vinmonopolansatt som bruker betegnelsen pappvin. Her er det "bag-in-box" som brukes, og det er kanskje ikke så rart at Vinmonopolet gjerne vil øke anseelsen til pappvinen.

De populære 3-literne har nemlig kapret imponerende 35 prosent av det totale rød -og hvitvinsalget.

Lagring og serveringstemperatur

Halvor Bing Lorentzen, informasjonsrådgiver ved Vinmonopolet, gir følgende enkle råd for best utbytte av de edle dråpene.

- På grunn av alkoholen skal det en del til før vinen fryser. Men husk at verken rødvin eller hvitvin tåler kuldegrader i særlig grad. Pass derfor på at du ikke lar pappvinen ligge i bilen over natta - når du endelig har kommet deg opp på høyfjellet.

- Og husk at selv om du liker hvitvinen avkjølt, bør du la være å lagre den for lenge i kjøleskapet. Hvitvinen bør ideelt sett ha en temperatur på mellom 8 og 12 grader. Du bør også tenke temperatur før du gjør hytta om til badstue, rødvinen bør maksimalt holde 18 grader når den serveres, helst noe under dette, avslutter Lorentzen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trykker du på lenkene øverst til høyre i artikkelen kan du se hvilke fem "bag-in-box" varianter som selger mest i rød og hvitvinsklassen, samt en oversikt over alle pappvin-utgavene polet tilbyr, både de røde og de hvite. Men husk også at påsken er ferietid også for pol-ansatte, åpningstidene til vinmonopolets utsalg er derfor også med.