De merkeligste annonsene på Finn.no

Fire år gamle "partysko" gis bort.

Illustrasjon: Per Ervland
Illustrasjon: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er faktisk ganske utrolig hva man kan finne på markedsplassen Finn.no. Man kan stille seg spørsmålet om hvor de enkelte har fått disse tingene fra. Et annet spørsmål er hvem som vil kjøpe noe av dette? Denne gangen har vi kikket på hva som skal gis bort på Finn akkurat nå. Ikke overraskende fant vi ganske mye morsomt, og noen av annonsene er lest av titusener av nordmenn.

Vil bli kvitt skoene

- Jeg og noen andre kamerater prøver å bli kvitt skoene en gang for alle, men det var egentlig ment som en spøk rettet mot en kamerat, sier Kjetil Sagafos.

Den heldige kameraten som er eieren av skoene, er Ole Istad Scheie, som er på ferie i USA frem til neste uke.

Fargen følger med, men siden det er gratis ... Foto: Finn.no
Fargen følger med, men siden det er gratis ... Foto: Finn.no Vis mer- Vi bor noen kamerater sammen, som var så lei disse stygge skoene som han hadde hatt i så mange år. Vi hadde skaffet oss en ny skohylle til gangen, og bestemte oss for å rydde opp i alle skoene vi hadde. Derfor ba vi Ole spesielt om å kaste disse skoene som så forferdelige ut. Etter noen dager fant vi skoene bortgjemt i boden. Da forsto vi at vi måtte gjøre noe, ler Sagafos.

Det var nå på fredag at skoene igjen ble et tema da guttegjengen var samlet, og Sagafos bestemte seg for å legge ut skoene på Finn.no.

- Vi har faktisk fått en del forespørsler om skoene. Jeg har mottatt fem-seks e-poster og fått to telefoner. De fleste henvendelsene har vært seriøse, og de har blant annet spurt om hvilken størrelse skoene er, ettersom jeg hadde glemt å skrive det på annonsen, sier han.

Les også: Selger leggen til høystbudende

Håper på en ny eier

Guttene er usikre på hvor Istad Scheie har kjøpt skoene, men de tror han har kjøpt dem på en ferie i Tyrkia eller lignende. Sagafos forteller at skoene ser ut til og være av en italiensk designer.

- Det verste er at han mest sannsynlig har betalt en god del penger for skoene. Vi har forsøkt å se hvilket merke skoene har, men det er slitt bort, sier han.

Ole Istad Scheie kommer hjem neste uke, og vennegjengen håper at skoene kan få en ny eier innen da som vil ta like godt vare på dem som han gjorde.

Om du har futt i gravemuskelen, kan du få denne - mot utgraving og henting. Foto: Finn.no
Om du har futt i gravemuskelen, kan du få denne - mot utgraving og henting. Foto: Finn.no Vis mer

- Det kan hende han blir litt lei seg, men vi får ikke håpe det. Vi har mobbet han ganske mye for dem så det kan hende det blir en lettelse for han også, sier Sagafos.


Skoene har vært med på de fleste festlighetene guttene har hatt, og Sagafoss mener de kan være en slags ”icebreaker” med damene.

- Han har da ordnet seg noen damer med disse skoene. Det er jo det første man legger merke til enten det er negativt eller positivt. Jeg trenger vel ikke si hva jeg mener om dem, ler Sagafos.

På Finn er det over 300.000 annonser til enhver tid, og du kan finne frem til alt mulig som, en hest, en reise, en bowlingkule, ski, eller en paraply. Alt mulig egentlig, og siden det heller ikke koster noe å legge inn en annonse på Finn.no når du skal gi bort noe, så må man regne med at det finnes litt av hvert.

Les også: Bildet avgjør om du får solgt

Snø gis bort mot henting

- Masse snø gis bort mot henting. Noe av snøen er gulfarget...Det er lite i veien med humoren her. Foto: Finn.no
- Masse snø gis bort mot henting. Noe av snøen er gulfarget...Det er lite i veien med humoren her. Foto: Finn.no Vis mer

En annonse som spesielt har fått mye oppmerksomhet er Alf Larsen sin, hvor han forsøker å gi bort snøen han har til overs. ”Snø gis bort mot henting”, lyder tittelen. Larsen beskriver også i annonsen at han nettopp har fått inn et stort parti ”puddersnø”.


- Jeg hadde vært ute og skuffet snø. Da jeg gikk inn igjen, satte jeg meg på PCen og fant personer som skulle gi bort både takstein og stein. Jeg fleipet til samboeren min om å sette inn en annonse hvor jeg skulle gi bort snøen, og bestemte meg for å gjøre det, sier han.

Dagen etter fikk Larsen en e-post fra Finn om at annonsen ikke kunne brukes ettersom den var useriøs. Han sendte svar til Finn hvor han ikke forsto forskjellen på å gi bort snø og stein. Det kunne hende noen skulle lage en akebakke eller lignende for de minste.

- Jeg hadde ventet meg rundt 400-500 treff på den, mens akkurat nå har den 29.728 treff. Jeg har fått nærmere 250 e-post, hvor de fleste vil hente den mellom juni og august. Andre vil at jeg skal sende den i posten. De fleste roser meg for en morsom annonse som ga de en god latter, sier Larsen.

Les også: Billig mote på Finn.no

Vil gi bort sokken

Utstyr til å varme beina. Også kjent som raggsokk? Foto: Finn.no
Utstyr til å varme beina. Også kjent som raggsokk? Foto: Finn.no Vis mer”Fot varmer” står det, men egentlig er det snakk om en sokk. Én eneste sokk. Paul Hardy som la ut annonsen kan fortelle at den andre sokken hadde et stort hull i seg, og var rett og slett ødelagt så den måtte kastes. Allikevel ville han forsøke å gi bort den andre sokken.

- Det er ikke ment som er seriøs annonse. Det var kun ment som en spøk som skulle få folk til å le litt, forteller Hardy.

Det er sønnen hans, Liam på fire år, som er den opprinnelige eieren av sokken.

Hittil har han ikke fått noe særlig henvendelser fra folk som faktisk vil ha sokken, men han har fått en del tilbakemeldinger på annonsen.

- Det er faktisk flere som har forstått vitsen, og som har sendt mail om at annonsen var veldig morsom. Jeg har forsøkt å svare alle som har sendt inn til meg.

Hardy har ikke noen tro på at det kommer noen flere henvendelser nå. Han regner med at de fleste kom den første helgen det ble lagt ut.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!