De glupeste avisleserne?

SKOLEFLINKE: Morgenbladets lesere har høyest utdanning, mens leserne til Dagbladet til sammenligning minner om en gjeng halvstuderte røvere. VGs lesere er ikke engang inne på topp 10.

Skoleflink? Foto: rappet
Skoleflink? Foto: rappet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I følge vår søsterpublikasjon Propaganda er Morgenbladets lesere de høyest utdannede avisleserne i landet. 49,3 prosent av deres lesere har gått på universitet eller høyskole i mer enn fire år. Til sammen har mer enn 70 prosent av Morgenbladets lesere universitetsutdanning.

For noen er det kanskje mer overraskende at Klassekampen kaprer andreplassen. Der har 39,6 prosent av avisens 30.000 lesere hatt mer enn fire år på universitet eller høyskole.

Dagbladet på åttende plass


Blant Dagbladets lesere er det 18,1 prosent som har studert i mer enn fire år, og dermed kaprer de åttendeplassen på lista. Trøsten får være at hovedkonkurrenten VG, som altså er landets aller største avis, faller utenfor topp ti. Drøye 30 prosent av VGs lesere har utdanning ut over gymnaset, men kun ti prosent av disse har høyere utdanning som strekker seg over fire år eller mer.

Se hele lista hos Propaganda!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!