De fleste klarer en renteøkning på 5 prosentpoeng

Åtte av ti husholdninger regner med at de klarer en renteøkning på 5 prosentpoeng uten store problemer, viser en undersøkelse som er gjort for Sparebankforeningen.

Verst for de yngste

Blant de unge er det litt flere enn i andre aldersgrupper som frykter en renteøkning, viser undersøkelsen, som er utført av TNS Gallup foran Sparebankforeningens årsmøte i Bergen.
Tre av ti unge som er nyetablerte i boligmarkedet sier de vil få problemer med en renteøkning på mellom 2 og 4 prosentpoeng.

Smertegrensen

I undersøkelsen ble det spurt om hvor høy renten må bli før husholdningene får problemer. Halvparten av de spurte frykter problemer dersom renten øker til 8 - 9 prosent.

- Undersøkelsen viser også at tre av fire har en økonomi som gjør at de kan spare penger. 95 prosent har kontroll på økonomien sin. Vi må si at hovedbildet er at husholdningene har en solid økonomi, sa administrerende direktør Arne Hyttnes da han presenterte undersøkelsen onsdag, ifølge NTB.

Hvor går din smertegrense?

Har du store lån? Hva vil skje med dine månedlige utbetalinger om renten endrer seg? Og hvor stor forskjell vil dette utgjøre for din økonomi per år?

Sjekk hva et eventuelt rentehopp vil gjøre for din økonomi i DinSides renteendringskalkulator.

Her kan du sjekke hvor stort lån du kan betjene, med forskjellige rentesatser.

Kilde: NTB