Foto: Colourbox
Foto: ColourboxVis mer

De er like smarte

Bikkja di og toåringen. Ja, du leste riktig.

Hunder er like flinke til å forstå håndbevgelsene dine som det toåringer er, og de trenger knapt læretid i det hele tatt for å skjønne visuell kommunikasjon.

George, den surfende hunden

Medfødt talent

Hunder ser ut til å være disponert for å lese signaler fra mennesker, sier forsker Gabriella Lakatos ved Eötvös Loránd til Discovery News.

Hun har nylig publisert en studie om kommunikasjon mellom hunder og mennesker i tidsskriftet Animal Cognition.

Hunder får samme stimuli som barn

Ifølge Lakatos' forskningsresultater kan hunder i tillegg til håndbevegelser også lese visuelle signaler som blikk og hodenikking.

En hund etter luksus

Noe av årsaken til dette antar forskeren er at folk ofte snakker babyspråk til hunden, slik at den mottar samme stimuli som voksne gir til barna sine.

Hunder viser seg faktisk å være bedre til å forstå menneskenes signaler enn det sjimpanser er, selv om det er dyret vi er nærmest i slekt med genetisk sett.

Tre er det magiske tallet

Da Lakatos og kollegene hennes studerte hunder og toåringer, skulle barna og hundene fine lektøy og mat ved hjelp av forskjellige pekebevegelser forskerne gjorde.

Aldri mer bilsyk bikkje

Barna og hundene var like flinke til å lokalisere lekene og maten, og like dårlige. De skjønte ikke poenget når forskerne forsøkte å peke med kneet, eller når de lot fingeren peke i en annen retning enn armen de hadde strakt ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da testen ble gjentatt med treåringer, klarte barna alle prøvene med glans. Barna må altså fylle tre før de er smartere en hunden i huset.