De billigste DVD-filmene

Nylig fant vi nettbutikken med de billigste DVD-filmene. Men hva med oss som ønsker å se varen før vi kjøper den? Vi finner de rimeligste DVD-filmene over disk for deg.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Velger du den rimeligste butikken, kan du spare opp mot hundrelappen på hver DVD-film. Men ingen klar testvinner peker seg ut i vår undersøkelse.

Må holde på filmen

Til tross for at Internett er blitt en viktig del av hverdagen, er det fortsatt mange nøler med å handle i nettbutikker. Mange er skeptiske til å betale over nettet. Også usikkerhet omkring leveringstid og fraktkostnader gjør at mange foretrekker å handle i de tradisjonelle butikkene.

Rimeligere sone 2-filmer

Sone 1-filmer (USA), som er de nyeste, er markant dyrere enn sone 2-filmene (Europa). Men det siste året har prisene på DVD-filmer sunket mye. Nå er det mange sone 2-filmer som koster under 200 kroner.

- Vi har mange eldre, populære titler til mellom 99 og 149 kroner, sier Jimmy Arnesen, DVD-ansvarlig hos Akers Mic.

De rimeligste tilbudene
FilmPrisButikkHvor
Tilsammans179ObsTrondheim
Misson impossible 2199ElkjøpOslo
U-571179,5Free RecordshopTrondheim
High Fidelity179ObsTrondheim
Detektor149ElkjøpOslo
Shaft179ObsTrondheim
Romeo must Die149Free RecordshopBergen
Snatch279SpaceworldBergen
x-men199ElkjøpOslo
Charlies Angles349(sone1)HysjHysjOslo

Undersøkelsen viser at de store elektrokjedene jevnt over er rimeligst på DVD-filmene i sone 2. Men medaljens bakside er magrere utvalg, og uvalg i utelukkende sone 2-filmer.

Vanlige butikker er svært konkurransedyktige på sone 2- filmer, mens nettbutikkene er best på sone 1-filmer.

Økt konkurranse

DVD-filmer begynner å bli mer utbredt, og tar over stadig større del av film-markedet. Mange flere butikker selger DVD-filmer, og økt konkurranse presser prisene.

I tillegg prøver nye importører å etablere seg på markedet. De store kjedene kjøper inn store partier med filmer, og kan derfor presse prisene.

Artikkelen fortsetter under annonsen