De billigere lånemulighetene

Seirer fornuften, er her noen tips som kanskje kan hjelpe deg til å styre unna de dyreste lånene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rente på 57 prosent

  1. De billigere lånemulighetene


Her får du en rekke tips, som kan være bra alternativer til lån med renter på over 50 prosent:

Halv skatt: Kanskje desember måned med halv skatt kommer som en overraskelse? Betaler du vanligvis 10.000 kroner i skatt per måned, vil du få om lag 5.000 kroner ekstra i lønningsposen.

Feriepengene: Ja da, sommeren er slutt for i år, men den kommer igjen neste år. Husk at feriepengene ikke brukes på ferie - men også gjerne kan spares til andre viktigere formål.

Fleksilån / under boliglånet: Trenger du eksempelvis 20.000 kroner ekstra en måned, og har du boliglån, bør du be banken om å få legge lånet under boliglånet. Du vil dermed få pengene til en rente på rundt fire prosent. Altså langt under de vilkårene du får på et vanlig forbrukslån.

Rentefritt lån: Kanskje du kan få et rentefritt lån av familien, eller forskudd på lønn fra arbeidsgiveren? Husk at et rentefritt lån fra arbeidsgiveren din vil være skattepliktig.

Medlemskaper: Noen er medlem av fagforbund eller foreninger som har spesialavtaler med banker. Kanskje du finner et gunstig tilbud her?

Lag budsjett: Sett opp et budsjett med alle inntekter og utgifter - og sett tæring etter næring. Husk at selv om desemberlønningen kommer tidlig, må pengene strekke til slutten av januar. Planlegg det allerede når du får lønnen i slutten av november.

Sjekk også: DinSides BUDSJETTKALKULATOR.