De beste og verste nettbutikkene

Sjekk resultatene fra fersk kåring.

For fjerde året på rad er Lizearle.com øverst på Which? kåring av de beste nettbutikkene. Foto: Lizearle.com
For fjerde året på rad er Lizearle.com øverst på Which? kåring av de beste nettbutikkene. Foto: Lizearle.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det britiske forbrukermagasinet Which? gjennomfører hvert år en stor netthandelsundersøkelse, og kunne nylig offentliggjøre årets resultater.

Disse viser at slett ikke alle nettbutikker får like gode tilbakemeldinger fra kundene sine. Vinneren av kåringen gjør derimot jobben sin, år etter år.

Kosmetikkbutikk best

Totalt 14.000 britiske netthandlere har sagt hvor fornøyde er med med nettbutikkene de har handlet hos i løpet av de siste seks månedene. De har både vurdert priser, utvalg, frakt og brukervennlighet på nettsiden i sine bedømmelser.

For fjerde året på rad blir kosmetikkbutikken Lizaerle.com kåret som vinner av Which?, med en score på totalt 95 av 100 poeng.

En annen kosmetikkbutikk følger på andre plass, nærmere bestemt Fragrancedirect.co.uk, fulgt av Johnlewis.com og Lakeland.co.uk på en delt tredjeplass. Førstnevnte selger alt fra klær til elektronikk, mens Lakeland i hovedsak selger kjøkkenutstyr.

Ikke helt på topp

Blant de mer kjente nettbutikkene som hevder seg i kåringen, finner vi blant annet Amazon.co.uk på en 11. plass, mens vi må helt ned til 34. plass for å finne Apples store.apple.com.

Andre nettbutikker som er kjent blant nordmenn og havner midt på treet i denne kåringen, er Play.com på en del 58. plass og Asos.com på 61. plass.

I bunnen av listen er det nettbutikkene Littlewoods.com, Whsmith.co.uk, pcworld.co.uk og diy.com som får de dårligste vurderingene av sine kunder.

Husk dette når du nettshopper

Når du handler på nett, er det et par ting du bør passe ekstra godt på. Ikke minst ved kjøp fra utlandet.

Handler du for mer enn 200 kroner, vil du måtte betale ekstra moms for varen. I tillegg må du betale toll for enkelte varegrupper, selv om noe også er tollfritt.

Og kanskje øker den nye, blå regjeringen grensen for netthandel fra utlandet?

Før du bestiller, lønner det seg derfor å sjekke hva totalkostnaden blir, for eksempel ved hjelp av DinSides netthandelskalkulator.

Også fraktkostnadene kan bli høye fra utlandet. Enkelte sender deg varene gratis, men det gjelder slett ikke alle nettbutikker. Nettopp derfor bør du sjekke fraktvilkårene før du bestiller varer.

I Norge vil fjernsalg, som inkluderer netthandel, alltid gi deg en angrerett på 14 dager. Også andre europeiske land opererer med angrerett på varer ved netthandel, men de er som regel kortere enn den norske angreretten.

Sist, men ikke minst, bør du være kritisk ved valg av nettbutikk så du ikke ender opp med å bli lurt av falske butikker.

Her kan du lese flere gode tips om netthandel.