De beste nettauksjonene

Etterhvert har det vokst frem en del norske nettsider hvor privatpersoner har muligheten til å selge gjenstander som de ikke lenger har behov for. Vi har tatt en nærmere titt på fem norske nettauksjoner.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Daglig kjøpes og selges det for tusenvis av kroner på norske nettauksjoner.

Alt fra gamle vindusknagger, tegneserier og bildekk til flyturer, operabilletter og stumtjenere er å finne. Mulighetene for å gjøre gode varp er absolutt til stede, enten du er kjøper eller selger

Slik testet vi

Vil du bli kvitt noen gamle CD'er eller kanskje noen kjedelige DVD filmer
Vil du bli kvitt noen gamle CD'er eller kanskje noen kjedelige DVD filmer Vis mer

Vi valgte ut fem populære auksjoner der privatpersoner kan legge ut varer for salg:


Vi annonserte deretter to produkter i hver auksjon, DVD-filmen "Taxi Driver" og boka "The Bear and the Dragon" av Tom Clancy.

Begge produktene ble lagt inn tirsdag 12 februar med tre dagers varighet.

Vi satte minstepris på begge produktene til 100 kroner, og brukte samme annonsetekst og bilde på alle nettstedene.

Testkriteriet var enkelt og greit:
- På hvilken auksjon oppnår vi høyest pris på objektene våre?

Enkelt å selge, enkelt å kjøpe

Det er enkelt å kjøpe og selge på nettauksjonene. Alt du trenger å gjøre er å registrere deg med navn, adresse og telefonnummer, og så er det bare å sette i gang.

Skal du selge et produkt, legger du inn en kort beskrivelse av produktet, et bilde og en minimumspris som du skal ha. Så bestemmer du hvor lenge du ønsker at auksjonen skal vare. Når en person legger inn et bud, blir du varslet via mail, slik at du hele tiden kan følge utviklingen på auksjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når auksjonen er slutt og du har fått et bud som er høyere enn minimumsprisen, avtaler kjøper og selger oppgjørsform og formalia. Du har også muligheter til å lese andres erfaringer med motparten gjennom kommentarfelter på auksjonen. Lese mer om rettighetene dine på nettauksjonene.