De 30 beste bankene for deg med god råd

På bakgrunn av lånerenter og innskuddsrenter kårer vi i dag den beste banken for kunder med god råd!I en tidligere artikkel kan du lese om den beste banken for kunder med dårlig råd

De 30 beste bankene for deg med god råd

  1. De dårligste
  2. De nest beste
  3. De beste bankene for pengesterke

Du er en av bankens beste kunder. Riktignok har du lån, men det er til en forholdsvis dyr bolig som koster godt over to millioner kroner. I banken har du lånt to millioner kroner, selvfølgelig innenfor 60 prosent av takst. Du har 200.000 kroner stående på høyrentekonto og pengene fra din godt betalte jobb og andre inntekter sørger for at du i snitt har 50.000 kroner stående på din lønns/brukskonto.

Hvilken bank bør du velge i et slikt scenario? Med utgangspunkt i omfattende tallopplysninger i rentebarometeret til Norsk Familieøkonomi, som rangerer 112 norske banker etter renten på boliglån, har vi rangert de 30 beste bankene for deg.

Renten på boliglånet er avgjørende, men innskuddsrentene på høyrentekonto og bruks/lønnskonto har også betydning for bankenes endelige rangering.

Huske at du ikke må ha høyrentekonto i samme bank som du har boliglån og lønnskonto.

Med boliglån til luksusbolig og god positiv margin på lønnskontoen og stort innskudd bør du velge disse bankene.
Med boliglån til luksusbolig og god positiv margin på lønnskontoen og stort innskudd bør du velge disse bankene. Vis mer

Som kunde i BN Bank, Storebrand Bank eller DnB Direkte, sparer du over 10.000 kroner per år i forhold til den dårligste banken på listen: Sparebanken NOR.

I BN Bank, som er vinneren av undersøkelsen, koster et boliglån på to millioner kroner 148.600 kroner i renter per år (effektiv rente 7,43 prosent). Til gjengjeld får du 12.600 i renteinntekter på et høyrenteinnskudd på 200.000 kroner. Har du 50.000 kroner i snitt på lønnskontoen gir BN Bank deg 3.150 kroner i renteinntekt per år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som dårligste bank er tallene for Sparebanken NOR (ikke NOR 24!) henholdsvis 157.400 kroner, 10.300 kroner og 500 kroner. Differansen på beste og dårligste bank i vårt eksempel er altså 13.750 kroner.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

En innvending mot listen er at gode kunder har stort spillerom i forhold til det å forhandle/prute seg frem til spesielt gode betingelser som ikke kommer frem i bankenes "offisielle" prislister. Det er derfor i undersøkelsen at "prutningsmonnet" er likt i alle bankene.