Dårlig besøk på Fritt sykehusvalg

Få har fått med seg at det går an å snike i helsekøen med noen tastetrykk. Internett-tjenestene til Fritt sykehusvalg blir bare besøkt av mellom 200 og 300 personer i døgnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver Tidsskrift for den norske lægeforenings nettutgave.

Det er stor forskjell i ventetid mellom de ulike sykehusene, og mye tid å spare for pasienter som er villige til å flytte litt på seg - så trafikken på nettsiden er antagelig godt under potensialet.

I mai i år ble Fritt sykehusvalg Norge relansert som en kombinert Internett- og telefontjeneste. Tjenesten gir pasienter informasjon om ventetider ved sykehus i hele landet, og muligheten til å velge behandling der ventetiden er kort.

Siden mai i år har nettsidene hatt rundt 300 besøkende hvert døgn, og i sommer har antall besøkende sunket til rundt 200 per døgn. Prosjektansvarlig Tone Bringedal i Sosial- og helsedirektoratet regner med at besøkstallet tar seg opp utover høsten.

- Når du ser på listene som presenteres på nettstedet, er det stor variasjon i ventetid mellom de ulike sykehusene. Det kan derfor være mye tid å spare for den som er villig til å flytte litt på seg, sier hun.

- Vi vet ikke om de som besøker Fritt sykehusvalgs nettsider eller ringer faktisk benytter mulighetene som ligger i informasjonen de får, og dermed velger et annet sykehus enn de naturlig sogner til, sier Bringedal til Computerworld.

I tillegg til besøk på nettsidene ringer rundt 30 personer Fritt sykehusvalg daglig.

- Det virker som at de som i særlig grad ønsker å få behandlingen utført i egen helseregion, benytter seg av muligheten til å snakke med en rådgiver i samme region, sier Bringedal i følge Tidsskrift for Den norske lægeforening.

Mozon.no, 18.08.2003

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!