Dansker kan abonnere på øl

Her til lands kan vi abonnere på frukt og grønt-kasser. I Danmark har de selvfølgelig tatt den litt lenger: Der kan de abonnere på øl.

Først kom frukt- og grønt-abonnementene. Nå kan dansker abonnere på ølkasser, skriver BT.

Abonnementet bestilles selvfølgelig på nett - fra firmaet "A World of Beer", og abonnentene får smake 16-20 ulike ølsorter hver måned. - Man kan for eksempel bruke kassen til ølsmaking hjemme med noen venner, sier Kaj Eienfelt, som driver nettsiden, til BT.dk.

Prisen på herligheten er 470 danske kroner (cirka 525 norske) - og siden prisen er såpass drøy (i hvert fall for dansker som har et lavere prisnivå enn oss) kan en velge om en vil ha en kasse hver - eller annen hver - måned.

Mulig her hjemme?
Ifølge Eduard Møllenkamp, brygger det lille Oslo-bryggeriet Mikrobryggeriet, vil dette være vanskelig å gjennomføre i Norge.

- Bare å annonsere for dette ville være forbudt, sier Møllenkamp til DinSide. Han synes det høres ut som en interessant idé, men tror ikke det vil la seg gjennomføre.

Dette støttes av Bryggeriforeningen.

- Jeg tviler på at det vil være noe som bryggeriene vil gå inn på. Det vil jo være på kanten av lovverket, fordi dette må man kommunisere om, sier Halfdan Kverneland Olafssøn, direktør i Bryggeriforeningen.

DinSide: Det reklameres jo for Munkholm? Kunne noe lignende gjøres for en abonnementsordning?

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er for såvidt mulig, men jeg tviler på at bryggeriene vil ønske å gjøre noe sånt. Dette vil eksempelvis bare skape negativ omtale i media.

DS: Hva med privat initiativ?

- Dersom en privatperson selv tar initiativ til dette, ringer til et bryggeri, og bryggeriet vil gå med på dette - er jo det en helt annen sak, sier

Les mer på BT.dk