Danske CyberCity blander seg med de store

Det lille teleselskapet CyberCity innfører kveldstakst på 12 øre minuttet og nattetakst på 6 øre for surfing på internett. Billigst for dem som ikke har adgang til kabel eller Netcom.

Etter den heftige priskrigen på telefoni i første halvdel av 1999, har det en tid vært litt roligere i telemarkedet. Men nå braker det nå løs igjen. Forrige uke slo Tele2 til med 13,5 øre minuttet for internettsurfing hele døgnet.

Det er gratis å melde seg inn i Tele2s ordning, men man må binde seg til å surfe for 10 kroner i måneden (hvis ikke, blir man fakturert for 10 kroner likevel).

Tele2s nye tilbud skal også kunne benyttes av dem som er internettabonnenter i Telenor og Telia, men DinSide har fått en del rapporter om problemer med dette.

Tele2s pris ligger langt under konkurrentenes på dagtid, med mindre du kan surfe via kabelmodem med f.eks. UPC (tidligere Janco). Bare rundt 30.000 husstander kan surfe pr. kabel.

Idag slår så den lille utfordreren CyberCity til med en surfetakst på 12 øre om kvelden. Om natten og tidlig om morgenen (00.00-08.00) koster det bare seks øre minuttet.

Det er gratis å melde seg som kunde hos CyberCity, og det er ingen årsavgift. Men CyberCity sender deg faktura hver annen måned. Her er det et fakturagebyr på 15 kroner. Siden konkurrentene vanligvis ikke har dette, har vi lagt 6 x 15 = 90 kroner inn som prisen for årsabonnement.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Netcom har enda billigere surfetakst om kvelden og natten (10 og 5 øre), men tilbudet deres er bare tilgjengelig for selskapets mobilkunder. For de mange som hverken har mobilabonnement hos Netcom eller kabel fra UPC i veggen, vil CyberCity ofte være den billigste leverandøren.

CyberCity er foreløpig liten i Norge, men er en av Danmarks største leverandører av tilgang til internett. Med den siste prismanøvren signaliserer selskapet at det også vil være å regne med i kampen om norske internettbrukerne og internettrafikken her til lands.

Ingenting er bedre nyheter for norske surfere, og noen storbrukere gleder seg nok også til CyberCity innfører fastpris for surfing, slik de har gjort i Danmark: Surf så mye du vil for 495 kroner måneden. Et slikt tilbud finnes foreløpig bare på kabel i Norge.

I Danmark har også CyberCity surfetakster på ned til 3,5 øre pr. minutt. Men nå er det nok svært mye billigere å bygge ut tele-infrastruktur i Danmark.

Se etter i Surfekalkulatoren hva som lønner seg for deg. Den er oppdatert med CyberCitys tilbud, samt gjeldende priser også for de andre ledende teleselskapene. (Det er mange flere leverandører av tilgang til internett enn dem som er med i kalulatoren. Vi har ønsket å ha med de billigste pluss de store, nasjonale).