Dagen med ekstra gode tilbud

Nå har fenomenet kommet til Norge.

Er du flink på nett, kan du gjøre kupp før amerikanerne står opp i morgen. Foto: Per Ervland/Øivind Idsø
Er du flink på nett, kan du gjøre kupp før amerikanerne står opp i morgen. Foto: Per Ervland/Øivind Idsø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USA gjør seg klar til en av årets store shoppingdager, som er i dag, fredag. Men etter at netthandelen har skutt fart, kan også du nyte godt av tilbudene - fra din egen stue.

Dagen har fått navnet Black Friday, tradisjonelt en av de viktigste dagene i året for den amerikanske handelsstanden. Black Friday utløser også en rekke ekstra gode tilbud på alt fra klær til elektronikk i de amerikanske butikkene.

Kommet til Norge

Noen av de gode tilbudene er bare et tastetrykk unna - også for oss som handler fra Norge.

Black Friday

 • Fredagen etter Thanksgiving i USA
 • Fungerer som startskuddet for den amerikanske julehandelen
 • Ikke offisiell fridag, men mange amerikanere tar dagen fri, noe som øker presset på butikkene
 • Noen butikker åpner så tidlig som 05.00 denne dagen
 • Uttrykket stammer opprinnelig fra staten Philadelphia for å beskrive eksosen som følge av trafikkaoset denne dagen (Kilde: Wikipedia)

 • Husk også at det er minst seks timers tidsforskjell til USA. Det betyr at du har muligheten til å være tidlig ute - selv om de ivrigste amerikanske netthandlerne nok har satt på vekkerklokken.

  Vi ser nå tendenser til at Black Friday-hypen sprer seg til Europa og lille Norge. Handelsstanden synes antakelig at salgsstuntet er en så god idé at dette kan bli nok en amerikansk tradisjon europeerne adopterer.

  – Mange handelsdrevne, amerikanske tradisjoner har allerede funnet veien til Europa; farsdag, morsdag, Valentiner-dagen og Halloween. Black Friday inntar stadig flere europeiske land, og nå synes vi det er på tide å få dagen på norsk, sier gründer Ådne Søndrål i en pressemelding fra merkevarebyen Norwegian Outlet, som varsler om stor markering av Black Friday i morgen.

  VANVITTIG HANDLEDAG: Det blir mest sannsynlig kaotiske tilstander under bakken hos Apple Store i New York i morgen. Foto: Apple
  VANVITTIG HANDLEDAG: Det blir mest sannsynlig kaotiske tilstander under bakken hos Apple Store i New York i morgen. Foto: Apple Vis mer


  Sjekk tilbudene!

  Men det er ikke bare Norwegian Outlet som markerer Black Friday i Norge. Nettbutikken MPX er blant dem som varsler ekstra gode tilbud med timesalg kl 10 i morgen, fredag.

  Også Apple Store har egne Black Friday-tilbud og averterer med iPhone-, iPod- og Mac-gaveideer.

  Men som med alle varer som averteres med tilbudspriser, så anbefaler vi deg å sammenligne priser med andre steder før du slår til på noe som virker som et godt tilbud.

  Husk dette!

  Vil du benytte deg av Black Friday-tilbud i utenlandske eller internasjonale nettbutikker, så er det flere ting du skal passe på:

  1) Sjekk om nettbutikken faktisk sender til Norge før du går inn og handler noe. Hvis nettbutikken ikke tilbyr internasjonale forsendelser, så finnes det riktignok måter å løse problemet på. Det finnes tjenester som JetCarrier.com hvor du kan opprette en fiktiv adresse i USA hvor noen tar hånd om pakken og sender den videre til deg.

  2) Sjekk hva prisen faktisk blir etter at det er lagt til merverdiavgift og eventuell tollavgift. Dette kan du enkelt gjøre med vår importkalkulator

  Og hva er dollarkursen akkurat nå? Sjekk med vår valutakalkulator

  3) Undersøk leveringstiden og om butikken tar noe ekstra for å sende varen. Hvis det du kjøper skal være fremme til jul, bør du sjekke når det vil være fremme hos deg i Norge. Varer kan ofte bli stående i kø for tollekspedering, så beregn derfor noen ekstra dager til dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer