CyberCity med fastpris

Du skal sannelig surfe mye før det lønner seg, men da er fast månedspris for tellerskrittene også et flott tilbud fra det relativt nyetablerte teleselskapet CyberCity.

UPC (som tidligere het Janco) har et liknende tilbud. Men da må du bo i en av de ca. 40.000 boligene hvor selskapet tilbyr internettsurfing via fjernsynskabelen. UPC er mye billigere enn CyberCity og tilbyr en spesielt rask løsning (omtrent ti ganger så rask som ISDN for inngående trafikk).

Men for storkonsumenter av internettsurfing er CyberCity billigst om du - i likhet med det overveldende flertall - ikke har tilgang til surfing via fjernsynskabel.

CyberCity, som har sitt utspring i Danmark, blir dermed det første selskapet i Norge som tilbyr internettsurfing til fastpris for alle sine kunder.

CyberCitys tilbud gjelder hovedsakelig i de store byene i Sør-Norge. Geografisk område er fremdeles uklart, men Nord-Norge faller i hvert fall utenfor.

Over tre timer pr. dag

Som det fremgår av Surfekalkulatoren, skal du ha et nokså høyt forbruk av internettsurfing før det nye tilbudet blir rimeligere enn f.eks. Netcom eller Enitel. Om man surferbare på kveldstid eller i helgene, er det første når man nærmer seg 3,5 timers surfing hver kveld og hver helg at CyberCity blir rimeligst.

Rimeligere enn UPC blir imidlertid ikke CyberCity ved noen surfemønstre.

Ikke fast oppkoblet

Det kan tenkes at noen synes dette høres ut som en relativt rimelig måte å starte opp sin egen internettnode på. Enhver PC kan jo brukes som internettserver, og som kunde hos CyberCity kan man jo bare la sambandet være permanent oppe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vel, dette tillater ikke CyberCity. Et av vilkårene for det nye tilbudet er at du stort sett skal sitte ved maskinen når du er oppkoblet.

Man får heller ikke gå flere sammen og dele på CyberCity-abonnementet, for eksempel ved å sette det opp mot et lokalt nettverk.

Ny, agressiv aktør

Også for dem av oss som ikke benytter seg fullt så mye av internett som dette tilbudet krever, er det en god nyhet. Det er nå ikke utenkelig at flere aktører etterhvert vil tilby fastpris på internettilknytning og at dette blir den nye standarden.

Da får vi det i tilfelle slik det er mange steder i USA, hvor man heller ikke har tellerskritt. Et ubegrenset antall lokalsamtaler er inkludert i telefonabonnementet. Det er særlig dette forholdet som har gitt den eksplosive veksten i internett i USA.

Gå til

Surfekalkulatoren