Coop utbetaler 692 millioner i medlemsbonus

Nå har alle fått sin medlemsbonus for 2012 på konto.

Onsdag kunne Coop varsle om at de betaler ut totalt 692 millioner kroner i medlemsbonus for 2012 til sine 1,35 millioner medlemmer. Noen fikk pengene allerede i januar, men nå skal også resten av Coop-kundene ha fått sitt medlemsutbytte på konto.

- Cirka 60 prosent av kundene fikk pengene i januar, mens resten har fått kundeutbyttet på konto nå i april, forteller Kristin Paus, pressesjef i Coop til DinSide.

>> Visste du at Coop analyserer alt det du kjøper?

500 kroner i snitt

Det totale beløpet har vokst noe siden 2011, og i snitt får hvert Coop-medlem utbetalt 512 kroner når pengene nå kommer på konto. Hvor mye du får avhenger åpenbart av hvor mye du har handlet for, men også hvor i landet du bor.

Enkelte Coop-butikker gir nemlig en langt høyere medlemsbonus enn andre, slik DinSide har skrevet om tidligere. Prosenten på kjøpeutbyttet varierer nemlig fra skarve én til hele sju prosent!

Vil du sjekke hvor mye du har fått tilbake, går du til Coops nettsider og logger deg inn på «Min Side» ved hjelp av medlemsnummeret, som du finner på Coop-kortet. Der kan du overføre kundeutbyttet til en vanlig bankkonto.

Les også: Derfor bør du ikke kjøpe 3 for 2

Utbytte på klær og bensin

Selv om de fleste forbinder Coop med dagligvarehandel, samarbeider de med en rekke aktører som også gir medlemsutbytte om du er Coop-kunde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I år utgjør hele 28 prosent av det totalte utbyttet medlemsrabatt fra blant annet KappAhl, If, Statoil og Esso.

Er du ikke medlem i Coop, gir en rekke kredittkort tilsvarende rabatter på alt fra bensin til restaurantbesøk. Dette gjelder blant annet de som har kredittkort fra Skandiabanken eller DNB.