Tidligere har Coop-medlemmer fått 2 prosent ekstra bonus når de betaler med Coop MasterCard. Nå halverer dagligvarekjeden denne ekstrabonusen.  Foto: Kim Jansson/Tuva Moflag
Tidligere har Coop-medlemmer fått 2 prosent ekstra bonus når de betaler med Coop MasterCard. Nå halverer dagligvarekjeden denne ekstrabonusen. Foto: Kim Jansson/Tuva MoflagVis mer

Coop reduserer medlemsbonusen

Halverer medlemsbonusen for kunder som handler med Coop MasterCard.

Samtidig som diskusjonen om Coops samarbeid med langrennsstjernen Petter Northug raser, får medlemmene i Coop en beskjed de neppe setter pris på. Alle som bruker Coop MasterCard får snart sin medlemsbonus redusert.

Sommerens grillduell: Kiwi vs. Rema

Litt mindre ditt

I løpet av den siste uken har Coop-medlemmer som bruker Coop MasterCard fått følgende brev fra dagligvarekjeden:

Fra 1. juli 2013 vil medlemsbonusen på ditt Coop MasterCard bli endret fra 2 prosent til 1 prosent for handel i Coops butikker. Denne medlemsbonusen vil fortsatt komme på toppen av ditt kjøpeutbytte slik du er vant med. Medlemsbonus på all handel utenfor Coop er fremdeles 1 prosent uavhengig av hvor du er i verden. Det gis medlemsbonus på all handel opptil 250.000 kroner per år. Du kan tjene opp mye medlemsbonus i løpet av året med Coop Mastercard, så bruk kortet på små og store innkjøp.

Les også: Coop overvåker handlekurven din

Kortselskapet har bestemt

Det er kortselskapet Entercard som er ansvarlig for Coop MasterCard. Pressesjef i Coop Norge, Kristin Paus, forteller at det er kortselskapet som nå har bestemt at bonusen skal reduseres.

– Medlemsbonusen på Coop MasterCard er det Entercard som står for, og det er Entercard som nå har bestemt at bonusen må reduseres. Vi har undersøkt om det er noen andre kortleverandører i markedet som er villig til å gi to prosent i bonus på kjøp i Coops butikker, men det har vi ikke lykkes med, forklarer Paus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pressesjefen vil av konkurransehensyn ikke ut med nøyaktig hvor mange kunder som har Coop Mastercard, men sier det dreier seg om en «betydelig andel».

Medlemsbonusen på Coop MasterCard og ordinært kjøpeutbytte kommer altså fra to forskjellige kilder. Den lavere bonusen kan dermed ikke tilskrives en Northug-effekt. Paus opplyser at hun ikke har noe tall på hvor mye medlemmene vil tape på denne endringen, annet enn at alle vil få sin ekstrabonus halvert.

Feriepengene på vei: Se hva du må gjøre for å unngå toppskatt