<b>COOP KJØPER ICA:</b> Foreløpig kan Coop ikke svare på om ICA-kjedene Rimi og ICA Supermarked vil bestå. Foto: BERIT B. NJARGA
COOP KJØPER ICA: Foreløpig kan Coop ikke svare på om ICA-kjedene Rimi og ICA Supermarked vil bestå. Foto: BERIT B. NJARGAVis mer

Coop kjøper ICA Norge

Kan gi lavere priser for kundene, og åpne for bruk av Coops medlemdkort i alle butikkene.

Mandag morgen varslet Coop at de kjøper ICA Norge. Det betyr at hele ICAs dagligvarevirksomhet i Norge, bestående av 553 butikker, samt logistikk- og støttefunksjoner, selges til Coop. Men hva betyr dette for oss som kunder?

Vel, skal vi tro Coop, vil lavere priser og bruk av Coops medlemskort i flere butikker være noen av endringene du vil merke.

>> Her er høstens matvarenyheter

Forsvinner Rimi?

Blant ICA Norges merkenavn finner vi Rimi, ICA Supermarked og Matkroken.

- Vil dere beholde merkenavnene til de forskjellige ICA-kjedene?

- Dette er det for tidlig å svare konkret på nå. Coop har både supermarkeder, lavprisbutikker og nærbutikker, og dette gjør at mangfoldet i ICA Norges kjeder kan videreføres. I tiden fremover skal vi vurdere om ICAs nåværende konsepter skal innlemmes i Coops kjeder eller om de skal bestå som i dag, forteller Kristin Paus, kommunikasjonsdirektør i Coop Norge til Dinside.

Les også: Har du prøvd den grønne Colaen? Nå får du den i Sverige

Dette blir nytt

Ifølge Paus skal oppkjøpet gi Coop bedre konkurransekraft, som kan bidra til lavere priser i butikkene.

- Dette er en svært god avtale for Coop, som gir synergier innenfor innkjøp, støttefunksjoner, logistikk og butikkdrift. Synergiene vil gi oss bedret konkurransekraft og dermed mulighet for å redusere prisene mot forbrukerne, forteller Paus, og legger til at de også vil gi mange av butikkene et solid løft i tiden fremover.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hva med Coop-medlemsskap og bruk av medlemskort, vil dette også gjelde i de opprinnelige ICA-butikkene?

- Slike detaljspørsmål må vi avvente med å svare på til Konkurransetilsynet har gjort seg ferdig med sin vurdering, men gitt godkjennelse er planen at det vil være mulig å bruke medlemsskortet i alle butikker i Coop i Norge, sier Paus.

Slik overvåker Coop handlekurven din