Coop gir ekstra rabatter til lojale medlemmer

På enkelte tilbud må du sørge for å ha skaffet deg papirkupong først – i forrige uke!

Verdikupong fra Coop Øst. Gjelder bare deg som var innom butikken forrige uke.  Foto: Tuva Moflag
Verdikupong fra Coop Øst. Gjelder bare deg som var innom butikken forrige uke. Foto: Tuva MoflagVis mer

Coop er eiet av sine 1,3 millioner medlemmer. Et medlemsskap i Coop gir tilgang til ulike rabatter, og kjøpeutbytte fra driftens overskudd. Medlemskortet er din inngang til de ulike fordelene – men medlemskortet er ikke alltid nok.

Rabatten som peker nese til deg

Coop har lenge brukt kuponger i sin kommunikasjon med kundene. I medlemsbrevet som sendes i posten på jevnlig basis, er det rabattkuponger på alt fra bilvask hos Statoil til dagligvarer i Coops egne butikker.

I Coop Øst har de det siste halvannet året dessuten hatt en rabatt som innimellom bare peker nese til deg. Det fungerer slik at det ligger kuponger ved kassa – som gir deg rabatt uka etter. Er du innom butikken den uka tilbudet faktisk gjelder uten å ha med deg kupong, får du altså ikke rabatten selv om du er du er medlem i Coop.

Det holder ikke med medlemskort for å få alle medlemsrabattene, med andre ord.

– Dette er å snu problemstillingen på hodet. Kupongrabatten kommer på toppen av øvrige medlemsfordeler i Coop. Mange av våre medlemmer har også andre rabattkort. Med kupongrabatten kan vi gi litt ekstra til lojale kunder som handler hos oss hver uke, sier Kristin Paus, pressesjef i Coop til DinSide.

Visste du forresten at du ikke får medlemsrabatt hvis du betaler bensinen med kredittkort?

Positivt og negativt

Coop Øst forteller at de prøver seg frem med ulike typer kommunikasjon og rabatter til kundene. Papirkupongen representerer både positive og negative erfaringer for dagligvarekjeden.

– Vi har hatt papirkupongen med neste ukes tilbud i halvannet år nå. Det er mange som benytter seg av tilbudene og setter pris på kupongene, men det er også negative sider. Det er ikke sikkert vi fortsetter med akkurat denne type rabattordning – men det har uansett vært en veldig god test for å se hva som fungerer, forteller Ronald Karlsen, viseadministrerende direktør i Coop Øst.

Men kupongrabatt eller ei, i høstens store dagligvarepristest er det Coop-medlemmer som kommer best ut