Lavpriskjeden Coop Extra tar opp kampen med Rema 1000 og firedobler antall butikker i løpet av det neste året.  Foto: Coop
Lavpriskjeden Coop Extra tar opp kampen med Rema 1000 og firedobler antall butikker i løpet av det neste året. Foto: CoopVis mer

Coop Extra firedobler antall butikker

Veksten skjer først og fremst gjennom omprofilering av andre Coop-butikker.

Coop Extra er Coops lavprissatsning. Den første butikken åpnet i Halden i 2006, og kjeden har siden vokst til 55 butikker på landsbasis.

Nå skal antall butikker firedobles innen sommeren 2014. Veksten skjer hovedsakelig gjennom omprofilering av eksisterende Coop Prix-butikker, ifølge Daglivarehandelen.

Les også: Coop kutter i medlemsbonusen

Skal ta Rema 1000

At Coop nå satser på Coop Extra-konseptet er ingen tilfeldighet. Extra er den kjeden i norsk dagligvare som har størst organisk vekst. Coop skal styrke posisjonen til Extra-konseptet for å ta opp kampen med andre lavprisaktører i det norske markedet.

– Det er ikke noen hemmelighet at Rema 1000 er hovedkonkurrenten. De er flinke, gode og billige – men vi er bedre. Nå skal vi vise oss frem og vi skal bli større, sier Håvard Jensen, kjededisponent i Coop Extra til DinSide.

Men hvem er billigst? Sjekk vår pristest av de to kjedene her

Omprofilering

I dag finnes det 295 Coop Prix-butikker, og 100 Coop Mega-butikker i Norge. Av disse er det nå 150 butikker som blir omprofilert til Coop Extra i løpet av det neste året. Butikkene som bytter konsept er lokalisert over hele landet. Det er stor pågang og interesse fra de lokale samvirkelagene om å åpne Coop Extra-butikker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Coop Mega og Coop Prix skal fortsatt eksistere som kjeder. Vi skal satse på de aller største butikkene som har potensiale for omsetning opp mot 100 millioner, mens mindre butikker blir videreført med eksisterende konsept, sier Tore Tjomsland, direktør kjededrift i Coop Norge Handel til DinSide.

Les også: Sjekk hvordan Coop overvåker handlekurven din