Utrolig, men sant: Det lages fortsatt mobiler med taster, og prisen er lav. Men lønner det seg med kontantkort? Foto: Produktbilde
Utrolig, men sant: Det lages fortsatt mobiler med taster, og prisen er lav. Men lønner det seg med kontantkort? Foto: ProduktbildeVis mer

Chilimobil vil selge billige mobiler i kiosken

Fra i dag kan du kjøpe billig kontantkort-mobil

I midten av april startet mobilselskapet Chilimobil med kontantkort-abonnement i Norge, og lovet da at de skulle kutte prisene for de 1.5 million nordmenn som fortsatt sverger til kontantkort.

I dag går de et steg videre, og gir kundene mulighet til å kjøpe rimelige mobiltelefoner.

Mobiltelefonene skal også bli lette å få tak i, de selges nemlig på Reitangruppens 550 utsalgssteder, nærmere bestemt Narvesen, 7-Eleven og Shell/7-Eleven.

Ny mobil til 299 kroner

I første omgang er det to ulike mobiltelefoner til salgs. Den aller billigste er Nokia 100 som skal koste 299 kroner (avbildet øverst), mens den litt mer avanserte Nokia C1-01 vil koste 499 kroner.

Nokia-C1-01, koster 499 kroner, inkludert kontantkort på 50 kroner.  Foto: Produktbilde
Nokia-C1-01, koster 499 kroner, inkludert kontantkort på 50 kroner. Foto: Produktbilde Vis mer


Begge de to modellene er det vi i dag vil anse som svært enkle mobiltelefoner, men for deg som kun trenger å være tilgjengelig eller har et svært lavt forbruk, kan det uansett holde i lange baner.

Uansett hvilken mobil du velger vil telefonene være ferdig oppfylt med 50 kroner i gratis ringetid, og i følge pressemeldingen er de satt opp slik at de automatisk aktiveres når du tar den første samtalen. Mobiltelefonene kan altså brukes med en gang de kjøpes i butikken.

- Vi har funnet en måte å sikre rask, enkel og rimelig tilgang til gode telefoner på en ny måte, skryter Harald Bøyum daglig leder i Chilimobil i pressemeldingen, og fortsetter:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi har gjort omfattende kundeundersøkelser i forbindelse med denne lanseringen og har observert at behovet for utskiftning av telefon i vår målgruppe er stort og at de store etablerte aktørene har ignorert dette i lang tid – det gjør vi noe med. Chilimobil sørger for at kontantkortkundene får like gode tjenester som abonnementskunder, men med enda bedre priser. Det skal lønne seg å betale på forhånd, avslutter Bøyum.

Men er Chilimobil billigst å bruke?

Vel, det avhenger som alltid av hvor mye du bruker mobiltelefonen. Ser vi på Telepriser kalkulator med et standardforbruk havner Chilimobil på fjerde plass om du kun bruker mobilen til å ringe og sende meldinger.

Her vil imidlertid prisen variere sterkt avhengig av ringemønsteret ditt, så legg alltid inn dine egne data før du bestemmer deg.