Chess kjøper Sense

MOBIL: Når Chess nå kjøper Sense får Telenor og NetCom en større konkurrent å forholde seg til. Men om det vil gi lavere ringepriser og abonnementspriser er uvisst.

Det er NRK.no som i dag skriver at avtalen nå er i boks. Ifølge NRK skal Chess bla opp rundt 600 millioner kroner for å kjøpe Sense, og avtalen skal allerede være godkjent av Konkurransetilsynet.

400.000 kunder

Med over 400.000 kunder blir det nye mobilselskapet landets tredje største, og selv om Chess-sjef og Brann-supporter Idar Volvik ikke har bekreftet handelen overfor NRK, vedgår han at det er mye å hente på en sammenslåing:

- En slik sammenslåing vil kunne bety stordriftsfordeler og innkjøpsfordeler som forbrukerne vil kunne nyte godt av, og som vil kunne sikre vår drift også, sier Vollvik til NRK.no.

Men blir det billigere?

Tror du det nye selskapet vil gi kundene lavere mobilpriser?

(Avsluttet)
Nei(44%) 151
Ja(44%) 150
Vet ikke(12%) 41
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


En rask sjekk i DinSides Mobilkalkulator idag viser at både Chess og Sense figurerer inne på topp-ti listen over selskaper med lave ringepriser. Helt billigst er de imidlertid ikke med vårt standard ringemønster: Der troner nemlig de to småaktørene Mobyson og TalkMore.

Vi kommer til å følge mobilprisene til det sammenslåtte selskapet nøye framover, men hva tror du? Si din mening i stemobjektet til høyre, eller i diskusjonsgruppen nedenfor.