Chat med banken

Lei av endeløse telefonkøer? Nå tilbyr et par norske banker nettchat for å gi en bedre kundeservice.

Dårlig service i telefonen er noe vi alle kan bli fryktelig irritert på - vi bruker unødvendig mye tid på det, og det koster i tillegg penger.

Ifølge Forbrukerrapporten har to banker nå lansert en ny form for kundeservice, der de gir kundene mulighet til å chatte med kunderådgivere over internett.

- Så vidt jeg vet var vi først i Norge med å lansere en slik webrådgivningstjeneste, forteller Hans Christian Glesne i den nyoppstartede Dinbank.no, som har vært oppe siden 4. september i fjor, til Forbrukerrapporten.

Bare et par uker etter kunne også Skandiabanken tilby svar på bankspørsmål via chat.

Relevante svar

Ifølge Forbrukerrapporten finnes det sannsynligvis ikke andre banker i Norge med en slik tjeneste.

Da de prøvde chattefunksjonene hos de to bankene, fikk de hos Skandiabanken svar med en gang ved første forsøk. Den andre gangen tok det cirka tre minutter å komme i kontakt med kundeservice, men man ble koplet opp automatisk.

Hos Dinbank.no fikk rapporten følgende beskjed begge gangene: "For øyeblikket er alle våre rådgivere dessverre opptatt. Vi beklager ubeleiligheten og håper at du vil prøve igjen senere." De prøvde igjen tre-fire ganger på rad, en litt tungvint løsning, men fikk til slutt kontakt på henholdsvis fire og syv minutter. I begge bankene fikk ble det gitt relevante svar på det som ble spurt om.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Populært

Nettchat

Er nettchat med banken smart og god kundeservice? (Avsluttet)
Ja(72%) 111
Nei(15%) 23
Vet ikke(13%) 20
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.Som nyoppstartet nettbank har Dinbank.no foreløpig bare 2.500 kunder, mens Skandiabanken, som har vært i drift siden 2000, har 285.000 kunder. De få månedene chattingen har vært i bruk, har begge bankene opplevd stor pågang.

- Vi har flere hundre kunder per dag. Chatten utgjør 15 prosent av henvendelsene, forteller Johnny Anderson i Skandiabanken, ifølge Forbrukerrapporten.

- Hensikten med chatteservicen er å effektivisere kundebehandlingen, og være lettere tilgjengelig på en personlig måte, noe kundene sier de er fornøyde med, forteller informasjonssjef Johnny Anderson i Skandiabanken.

Kilde: Forbrukerrapporten.

Mer bankstoff: