Celle, halvveis til Syden

Mange skal kjøre gjennom Tyskland i sommer, på vei sydover. Har du barn i bilen kan det allikevel være vel verdt å ta et stopp underveis. Det er faktisk mer å se av Tyskland enn fete Bratwürsterpølser på svette veikroer.

Mange bruker Tyskland som et rent transittland til feriens endelige reisemål, og tar fergen fra Oslo til Kiel. Deretter setter de seg i bilen og fyker avgårde, mens de ler hånlig av norske fartsgrenser. Etter endt reise sitter de tilbake med et litt kjedelig inntrykk av Tyskland, de eneste de har sett er jo det ensformige landskapet på den andre siden av bilvinduet.

Celle, halvveis til Syden

Tar du deg derimot tid til en overnatting underveis, vil du raskt skjønne at Tyskland har mer å by på. For deg med små barn i bilen er dette en ekstra god ide. Å komme ut av bilen, og få rørt litt på seg, kan gjøre underverker med tålmodigheten til de fleste. Kombinerer du dette med en liten rundtur i vakre omgivelser vil du raskt finne ut at resepten på en god bilferie ikke nødvendigvis er å sette etapperekord hver eneste dag...

Vi har tatt utgangspunkt i Celle, en vakker middelalderby som ligger 215 kilometer fra Kiel.

Celle

Celle, halvveis til Syden

Selv om Celle i dag begynner å bli en moderne by, har den allikevel klart å ta vare på sin 700 år gamle middelalderidyll. Vil du oppleve et romantisk stopp med eventyrslott, krokete gater og bindingsverkshus er Celle stedet for deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den gamle bydelen i Celle gir deg maleriske, og historiske bygninger omgitt av vakker natur. Det er ikke uten grunn at Celle regnes som en av Tysklands vakreste byer, med sine over 500 bindingsverkshus fra det 1600-1800 århundre.

Herzogschloss
Er den eldste bygningen i Celle. Bygningen ble i 1292 ombygd til barokkteater og slottskapell. Renessansestil fra 1570.

Bergen-Belsen
Med urolighetene på Balkan ferskt i minne kan det også være litt tid til ettertanke. Er du interessert i krigshistorien ligger det en minnelund, og utstilling, om krigsfange- og konsentrasjonsleiren Bergen-Belsen, midt på Lüneburger Heide et par mil utenfor Celle.

Partyløve?
I såfall behøver du ikke å fortvile. Blir severdighetene for kjedelige kan det moderne Celle by på spennende shopping, og et rikholdig fornøyelsesliv med restauranter, barer, diskoteker og nattklubber.

Hotell i Celle

Hotell Brauner Hirsh
Hotell Brauner Hirsh Vis mer

I Celle kan dere ta inn på hotell Brauner Hirsch, som ligger i en rolig sidegate i gangavstand fra gamlebyens severdigheter. Hotellet har 22 rom med de "vanlige" ingridiensene, det vil si bad, stue, radio, TV, og telefon. For deg som har vært sjåfør, kan hotellet også friste med lange senger, det er jo greit å strekke seg litt ut...

Prisene på dobbeltrom ligger mellom 180 DM og 260 DM per natt, og inkluderer selvfølgelig stor frokostbuffe. Hotellet har i tillegg en stor privat parkeringsplass til disposisjon for sine gjester. Et annet pluss med dette hotellet er at du er hjertelig velkommen, selv om du skulle komme sent fram. Hos "Brauner Hirsch" kan du nemlig få servert varme måltider helt til klokken to om natten.

Hotell Brauner Hirsch ligger i Münzstrasse 9c, og kan kontaktes på telefonnummer 05141-9393-0, eller på deres Internettside

Zoellnerstrasse i Celle
Zoellnerstrasse i Celle Vis mer

Det Tyske Turistbyrået i Oslo anbefalte i tillegg Hotell Celler Tor, som ligger i Scheuener Strasse 2. Dette er et 4 stjerners hotell, og kan kontaktes på telefonnummer 05141-5900. Prisen for overnatting ligger her mellom 238 til 500 DM per natt i dobbeltrom. Vil du virkelig flotte deg, er altså dette stedet.

Tilbake til hovedartikkelen