Canal Digital vant over MTV

Canal Digital bestemte seg tidligere i å for å dytte MTV ut av sin grunnpakke til fordel for den nye musikkanalen The Voice. Slikt blir det selvsagt bråk av. Nå er første runde i Asker og Bærum Tingrett over, og foreløpig står det 1-0 til Canal Digital.


Etter at tingretten ga Canal Digital medhold, mister MTV cirka 400.000 seere 1. juli. Det gir en pangstart for det nye musikkalibiet The Voice.

Hvorvidt MTV vil anke dommen er fortsatt ikke klart.

Vil du savne MTV?

(Avsluttet)
Ja - absolutt(40%) 442
Nei - The Voice er
en fullgod erstatning
(35%) 386
Tja - bryr meg ikke(25%) 275
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Her er pressemeldingen fra Canal Digital:

  • MTV Networks Europe, som eier TV-kanalen MTV, gikk til Asker og Bærum Tingrett med begjæring om midlertidig forføyning for å forby Canal Digital Kabel TV å fjerne MTV fra Grunnpakken.

    "Saksøkte (Canal Digital) har vunnet saken i sin helhet" , heter det i kjennelsen.

  • "Vi er selvsagt glade for at retten slår fast at det lovpålagte kanalvalget kan gjennomføres ved markedsundersøkelser og at vi, uansett valgmetode, må ta hensyn til faktorer som blant andre programinnhold, samlet bredde og pris, når Grunnpakken skal settes sammen", sier administrerende direktør Svein Erik Davidsen i Canal Digital Kabel TV.


  • "Slik kringkastingsloven og forskriften er utformet, er det ikke noe i veien for at abonnentenes ønsker om kanalvalg blir innhentet gjennom markedsundersøkelser. Det er videre på det rene at kringkastingssender som MTV, ikke har klagerett til Medietilsynet", heter det i kjennelsen.

    Canal Digital er tilkjent saksomkostninger.

The Voice blir musikkalibiet

  • Den nye Grunnpakken som lanseres 1. juli er i følge Canal Digital et resultatet av en rekke ulike tiltak. I fjor høst ble det gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge kundenes interesse for de ulike kategorier og tv-kanaler.
  • I år har det vært vist og testet nye kanaler. Med utgangspunkt i tilbakemeldinger fra kundene gjennom ulike kartlegginger i markedet, satte Canal Digital Kabel TV sammen en anbefalt Grunnpakke. Den anbefalte Grunnpakken ble testet i en omfattende studie gjennomført av MMI Univero. Hele 77 prosent svarte at de var fornøyd med den anbefalte Grunnpakken, som inneholder de fem nye kanalene Disney Channel, BBC World, Showtime, Star! og The Voice.