Bysykler

I flere av landets byer kan du nå låne sykler mot symbolske avgifter eller deponering av mynter, som i handlevognsprinsippet.


De som bor, eller besøker, hovedstaden i sommersesongen kan benytte seg av bysyklene ved å kjøpe et abonnement. Det koster 50 kroner sesongen, og du får et magnetkort som brukes til å løsne sykkelen fra stativet. Du kan låne sykkelen i tre timer om gangen.

Per i dag er det cirka 25 sykkelstasjoner, og tyve stativer til er underveis.
Abonnementet kan blant annet tegnes i turistinformasjonen på Oslo S eller bak Rådhuset, eller på denne nettsiden.

Les mer om bysykkelordningen i Oslo her.

Andre bysykkelordninger i Norge finner du i:

 • Porsgrunn
 • Sandnes
 • Drammen
 • Bysykkelordningen i Trondheim, derimot, er varslet nedlagt som resultat av at over halvparten av syklene gikk tapt i fjor sommer på grunn av hærverk eller tyverier, ifølge Adressa.no.

  Bysyklene i Trondheim kunne løsnes ved å putte 20 kroner i låsen, som en fikk tilbake når sykkelen ble låst i stativet igjen. Ordningen ventes å komme i gang igjen sommeren 2006.

  Du kan lese hele artikkelen her.

  Flere sykkelbyer

  Som en del av arbeidet med handlingsprogrammet for Sykkelbyer inviterte Statens vegvesen Region sør alle kommunene i de fem fylkene til samarbeid om satsing på utvikling av sykkelbyer.

  Statens vegvesen fikk inn 12 søknader, og etter å ha evaluert kandidatene er følgende byer foreslått som de nye sykkelbyene: Kongsberg, Notodden, Stavern, Grimstad og Mandal.

  Endelig avgjørelse regnes med å være tatt innen 1. mai 2005.

  Les mer om bysykler på www.sykkelby.no

  Bildet er gjengitt med tillatelse fra Clear Channel Adshel
  Bildet er gjengitt med tillatelse fra Clear Channel Adshel Vis mer