<strong>Foreløpig er dette en byggeplass, men før påske står det klart til å ta imot nordmenn på svenskehandel Foto:</strong> Involve.no
Foreløpig er dette en byggeplass, men før påske står det klart til å ta imot nordmenn på svenskehandel Foto: Involve.no Vis mer

Bygger enda et kjøpesenter

Grensehandlende nordmenn vil få nye muligheter allerede til påske.

Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn handler over grensen som aldri før, og aller helst reiser vi hit for å handle.

Nå tar imidlertid Töcksfors opp kampen. Og det også mot Thon, som står for de fleste store handlesentrene ved grensen.

29. mars åpner Töcksfors Handelspark nye 22.000 kvadratmeter med butikker, og det er Conceptor AS og Fortin AS som står bak utbyggingen av det som totalt skal bli 60.000 kvadratmeter shoppingplass.

SE OGSÅ: Dette blir Norges største kjøpesenter

– Ikke harry å handle i Sverige

– Det er en myte at det er Harry som handler i Sverige, forteller Fredrik Jakobsson, som sitter i konsernledelsen i Conceptor AS, i en pressemelding.

Det skal ifølge pressemeldingen også gjenspeiles i butikkutvalget i den nye handelsparken.

– Her skal det selges sportsutstyr, luksussenger, klesmerket GANT skal ha en butikk, sammen med helsekost, apotek, dyrebutikk og en egen butikk for bilutstyr. Det vil selvfølgelig også være en enorm matbutikk og en godteributikk, sier Jakobsson.

Frittstående butikker

Jakobsson tror handelsparken vil skille seg ut fordi det er planlagt store og frittstående butikker med en felles parkeringsplass.

– Det innebærer betraktelig lavere felleskostnader og fører til at leien av lokalene ligger cirka 30 prosent lavere enn i et vanlig kjøpesenter. Leietagerne kan dermed tillate seg større butikker med høyere varetrykk, og dette vil gjøre det mulig med enda lavere priser.

Siste om grensehandel:

  • Sterk vekst i grensehandelen
  • Planlegger kjempeutvidelser ved Svinesund
  • Bygger bilverksted for nordmenn på harryhandel
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer