Bygdepolet kommer

Ni kommuner i Norge skal få sine egne vinmonopol-filialer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vinmonopolet oppretter ni nye knøttsmå filialer i kommuner som fra før ikke har hatt vinmonopolutsalg.

Vinmonopolets styre vedtok onsdag å åpne prøvedrift av de ni filialene som ikke blir større enn maksimalt 25 kvadratmeter, fra Drangedal i sør til Salangen i nord.

- Målet er at dette skal bidra til å styrke monopolets legitimitet i befolkningen. Gjennom opprettelsen av filialer og ordningene med nettsalg og postforsendelse vil man sikre en god og lik tilgjengelighet av Vinmonopolets tjenester på landsbasis, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad. Prøveperioden har oppstart i høst og vil vare i 12 måneder.

Små kommuner

Nå blir det polvare også i Løten og Salangen.
Nå blir det polvare også i Løten og Salangen. Vis mer


Opprettelsen av filialene baserer seg på Vinmonopolets utredning av endringer i systemet for utbygging av salgsnettet. Tanken er at alle kommunene som ønsker det skal få sitt eget vinmonopolutsalg. I tillegg har Brustad bedt Vinmonopolet om å opprette en filial i en kommune med under 1.000 innbyggere.

- Denne filialen vil bli vurdert etter ett år. Formålet er å se på hvordan filialer i slike små kommuner vil påvirke utgiftssiden. Effekten på arbeidsmiljøet og forholdet til ordningen med nettsalg og postforsendelse skal også vurderes.

Flere pol på vei

Endrede retningslinjer for AS Vinmonopolets utbygging vil bli lagt fram for Stortinget i forbindelse med statsbudsjettet. Dersom Stortinget gir sin tilslutning til disse og resultatene fra prøveprosjektet er vellykket, vil det over de neste årene kunne opprettes om lag 70-90 vinmonopolutsalg.

De ni kommunene Vinmonopolet ønsker å opprette filialer i, er Løten (Hedmark), Lom (Oppland), Drangedal (Telemark), Luster (Sogn og Fjordane), Vanylven (Møre og Romsdal), Salangen (Troms), Lødingen (Nordland), Vardø (Finnmark) og Namsskogan (Nord-Trøndelag)

AKTUELT:
Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!