Bygdebank på byfest

En tredjedel av Oslo-kundene dukket opp da Volda og Ørsta Sparebank ba på gratis raspeball på Smuget.

Publisert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Kundepleie, kaller bankene det. Gratis middag, kaller vi det. Vi har tidligere skrevet en artikkel om bygdebanker som beiler i byen. Trenden er denne: De lokale sparebankene drar til byen og lager fest for de utflyttede kundene. De som ønsker det, får også snakke med en kunderådgiver.

Spis når det er gratis

Kanskje de fleste kundene kom nettopp for å få potetball? FOTO: INGVILD KJØDE
Kanskje de fleste kundene kom nettopp for å få potetball? FOTO: INGVILD KJØDE Vis mer

Denne uka holdt Volda og Ørsta Sparebank for tredje gang fest for utflyttede sunnmøringer i Oslo. Og hele 320 dukket opp for å få gratis middag.

- Alle har fått to potetballer hver, det vil si at det er blitt servert 640 potetballer på Smuget denne uka, sa en fornøyd markedsdirektør i banken, Vidar Egset.

Sammen med tre andre ansatte i banken, var Egset i byen tirsdag og onsdag. På dagtid ga de kunder personlig kunderådgiving, og på kvelden var det fest.

Det er liten tvil om at sunnmøringene var mer interessert i gratis middag enn økonomisk rådgiving. Bare 15 av de 320 middagsgjestene benyttet seg av tilbudet om kunderådgiving på dagtid.

- Verdt kvar ei krone

Lokale helter parodierer et nasjonalt par. FOTO: INGVILD KJØDE
Lokale helter parodierer et nasjonalt par. FOTO: INGVILD KJØDE Vis mer

- Det er klart at mange synes det er greit å bruke telefonen til å gjøre formelle avtaler. Men for noen kan det være viktig å få gjort en avtale ansikt til ansikt, sier Vidar Egset.

Han vil ikke fortelle oss hvor mange konkrete avtaler Oslo-turen har resultert i for banken.

- La meg si det slik; vi har gjort noen avtaler, sier Egset.

I tillegg til at banken måtte betale for 640 raspeballer, koster kalaset dem tusener i reiseutgifter, leie av lokale og betaling av de lokale revyartistene som underholdt utflytterne.

- Ble ikke dette fryktelig dyrt, Vidar Egset?

- Nei. Festen var verdt kvar ei krone. Dette er kundepleie. I Ørsta og Volda støtter vi det lokale kulturlivet. Det skulle bare mangle om vi ikke også gjorde noe for utflytterne.

Ikke bare for bygdefolket

<strong>Fra banken:</strong> Vidar Egset, Harald Dahl, Bernt Østgaard og Karin H. Myklebust. FOTO: INGVILD KJØDE
Fra banken: Vidar Egset, Harald Dahl, Bernt Østgaard og Karin H. Myklebust. FOTO: INGVILD KJØDE Vis mer

Tidligere måtte du ha en lokal tilknytning for å bli kunde i Volda og Ørsta Sparebank. Slik er det ikke lenger.

- Alle kan i utgangpunktet bli kunde hos oss. Det er flere av kundene som har deltatt på festen som ikke har noen lokal tilknytning til Ørsta eller Volda, sier Egset.

Vil du sjekke hvordan rentene er i din lokalbank i forhold til de store bankene, bruker du vår boliglånskalkulator.

Vil du lese sunnmøringens argumenter for å holde seg til lokalbanken, klikker du på linken "Sverger til lokalbanken" oppe til høyre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer