Bygde-Norge omfavner kontantstøtten

Det er store geografiske forskjeller når det gjelder hvem som velger å ta imot kontantstøtte.

Publisert
Sist oppdatert

Ordningen er mest populær på Sørlandet og i bygdekommunene.

I innlandskommunene Åseral, Audnedal og Hægebostad i Vest-Agder har om lag ni av ti foreldre takket ja til kontantstøtte. Oppslutningen om ordningen er stor i hele det såkalte Bibelbeltet langs sørlandskysten.

130 millioner kontantkroner til Polen

Det viser en oversikt Aftenposten har laget ved å koble sammen kontantstøttestatistikk fra Arbeids-og Velferdsdirektoratet (NAV) med Statistisk sentralbyrås oversikt over antall ett- og toåringer i alle landets kommuner.

I gjennomsnitt valgte 46 prosent av foreldre med ett- og toåringer å ta imot kontantstøtte ved årsskiftet.

Dette kan du kreve av barnehagen din

I Oslo og Stavanger velger 37 prosent av foreldrene kontantstøtten, som i dag er på 3.303 kroner måneden. I Tromsø benytter 26,4 prosent av foreldrene seg av ordningen. I Trondheim får 30,8 prosent kontantstøtte. Andelen støttemottakere i Kristiansand, Drammen og Bergen ligger på landsgjennomsnittet. I Asker velger 26 prosent kontantstøtte, mens andelen ligger på 30,3 prosent i nabokommunen Bærum.

Ordningen gjelder bare for ett- og toåringer, og forutsetningen er at barnet ikke går i en i offentlig støttet barnehage.

En av fem har barnehageplass

Den rød-grønne regjeringen varslet i Soria Moria-erklæringen at ordningen skal fjernes tidligst i 2008 - eller når målet om full barnehagedekning er nådd.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer