Bygdas beste bank

Benytter du deg av våre prislister på boliglån og bankinnskudd, kan du kose deg med noen ekstra tusenlapper hvert år.

Du kan hive inn tusenlapper hvert år, dersom du er nøye med ditt valg av bank.

Har du for eksempel et lån på en million kroner - innen 80 prosent, kan du spare mer enn 12.000 kroner i året, bare ved å velge Sunndal Sparebank fremfor Flekkefjord Sparebank.

Best på lån

Har du lån innen 60 prosent, er Etne Sparebank det beste alternativet for tiden. Her får du lån til en effektiv rente på 8,027 prosent. Nøtterøy Sparebank tar hele 9,032 prosent for et slikt lån, eller nesten ett prosentpoeng mer.

Du sparer 7.000 kroner det første året på å velge den billigste fremfor den dyreste banken.

Beregningene tar ikke hensyn til skattefradrag for gjeldsrentene.

Sjekk listen med 120 bankers boliglånssatser.

I rangeringen ovenfor har vi bare tatt utgangspunkt i de bankene som oppgir at de er tilgjengelige for alle i Norge uansett geografisk tilknytning. Noen få banker gir bedre boliglånsrente enn Etne og Sunndal Sparebank, men altså bare til et utvalg av befolkningen.

Best på sparing

Acta Bank er den klare vinneren på bankinnskudd. Banken gir 7,4 prosent i rente, uansett om du har fire eller 400.000 kroner på konto.

Har du 40.000 kroner på konto i Acta Bank, får du om lag 3.000 kroner i årlig rente. Flere banker gir bare 0,5 prosent i rente. Med 40.000 kroner på bok, blir resultatet stusselige 200 kroner i årlig rente.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Imidlertid setter Acta ned innskuddsrenten til 7,1 prosent den 22. oktober. Gleden er med andre ord kort. Likevel vil Acta fremdeles ha den beste innskuddsrenten for innskudd under 50.000 kroner etter den 22. oktober.

Sjekk listen med 120 bankers innskuddssatser.

Bruk kalkulatorene

Prislistene gir deg informasjon om bankens rentebetingelser. Ønsker du å se hvor mye et bestemt lån koster deg i kroner og øre, bør du benytte Boliglånskalkulatoren.

Det samme gjelder for bankinnskudd. Ønsker du å se hvor mye du skal spare hver måned før du sitter igjen med en million på kontoen, bør du bruke Bankinnskuddskalkulatoren.

Alle prislister og kalkulatorer finner du også i venstre marg på DinSide Økonomi.