Byene som flår deg

Problemer med å få pengene til å strekke til? Det er kanskje ikke så rart, siden Norge er et av verdens dyreste land å leve i.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

UBS Swizz Economic Research har sammenlignet prisnivå og kjøpekraft i 58 utvalgte byer.

De fleste vet at det er billigere å leve i Bombay enn i Oslo. Men hvordan kommer Oslo ut sammenlignet med de andre nordiske hovedstadene?

Dyre Oslo

At Oslo er en av verdens dyreste byer er dessverre et faktum. At vi i tillegg har brukbart lønnsnivå er vel og bra, med det viktigste er likevel hvor stor kjøpekraft vi har.

Big Mac?

Det finnes flere nettsider som viser hvor mye en Big Mac fra McDonalds koster verden rundt.

UBS har imidlertid valgt en annen vri. De gir nemlig svaret på hvor lenge du må jobbe, for å få råd til å kjøpe en Big Mac. Vi kan allerede her avsløre at menneskene gjennomsnittlig må jobbe i 36 minutter. Hvordan Norge kommer ut i den sammenheng, kan du lese mer om her.

Hvor koster klærne mest og hvor er de billigst?

Det koster å fornye garderoben. Hvordan Norge ligger an kan du lese mer om her.

For de med alvorlige shoppingplaner, lønner det seg også å vite hvor det koster minst å kjøpe seg glad. Husk at du finner de billigste flybillettene via DinSides restplassoversikt.

Hvor er det billigst å kjøpe matvarer?

Har du mistet tilliten til Rimi og Rema? Her kan du finne ut hvor mye du betaler for dine matvarer, sammenlignet med i andre land.

Artikkelen fortsetter under annonsen