Bruktbil på Smart Club

Drar du på Smart Club, kan det hende du kommer hjem med mer enn mat, shampo og doruller. Nå har nemlig varehuset begynt å selge bruktbiler - og lover deg smarte priser.


Bleier, biler og båter

På Smart Club på Alnabru i Oslo er det helt greit om du får en plutselig trang til å kjøpe en bil, midt imellom dorullene, bleiene og super-size pakkene med pasta. Nå står det nemlig syv biler godt parkert midt i varehuset, så det er ingenting i veien for å kjøpe en bil samtidig som du gjør unna lørdagshandelen.

Bilene som står i butikken er en del av Smart Clubs nye satsning på salg av bruktbiler fra Tyskland.

- Vi har gjort undersøkelser blant kundene våre, og har fått tilbakemeldinger på at de ønsker å kunne kjøpe bil på Smart Club, sier Nina H. Foss, kommunikasjonsdirektør i Smart Club, og legger til:

- Vi selger båt fra før, samt utstyr til biler, så dette var et naturlig steg videre.

De syv bilene som står i butikken kan prøvekjøres.

- Vi har til enhver tid 20 salgsklare biler samt nye biler underveis, forteller Foss.

Ikke bare boller og bleier - nå også biler. Foto: Smart Club.
Ikke bare boller og bleier - nå også biler. Foto: Smart Club. Vis mer


Lover gode priser

Smart Club lover at de skal være konkurransedyktige på både pris og kvalitet.

- Innkjøperne våre har over 20 års erfaring, og et godt nettverk. Vi kjøper inn flere biler samtidig fra merkeforhandlere i Tyskland, og oppnår dermed gode priser. Vi har lave marginer, men håper over tid å få større volum, sier Foss.

Bilene på Smart Club ligger på mellom 200.000 og 600.000 kroner. - Prisene vil hele tiden variere etter hvilke biler vi har inne, sier Foss.

Trykk her for å komme til Smart Club Auto og se bilprisene det reklameres med akkurat nå. DinSide oppfordrer leserne til å dele sin mening om prisen på bilene på Smart Club, i debatten under.

DinSide: Hva mener dere er fordelen med å kjøpe bil på Smart Club, fremfor å kjøpe en bil på nettet for eksempel?

- Kundene skal være sikre på at de gjør en god deal når de kjøper bil hos oss. Når det kommer til bruktbiler, er det vanskelig å sammenligne priser fordi de varierer alt etter kilometerstand og hva slags utstyr man får med. Bilene på Smart Club er rundt ett år gamle, sjelden mer enn to. De blir kvalitetssjekket når de kommer til Norge, og prisen skal ligge i underkant av hva man må betale andre steder, sier Foss. - Andre kundefordeler er lang åpningstid, til klokken ti om kvelden, og at bilene er lett tilgjengelig mens du handler andre varer.

Finn ut hvordan prisen på Smart Club-bilene står i forhold til den kalkulerte bruktbilprisen med DinSide Motors bruktbilkalkulator.

Pasta, doruller, bil...

Ville du kjøpt en bil på Smart Club? (Avsluttet)
Ja, hvorfor ikke?(47%) 258
Nei, aldri i livet!(32%) 179
Hmm... Jeg vet ikke.(21%) 116
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Garantier

Ifølge Foss er det er minst ett års garanti på bilene.

- Nybilgarantien, altså garantien fra fabrikantene, er to år fra førstegangsregistrering. Bruktbilgarantien er helt ordinær, og lik den de fleste forhandlere benytter, sier hun, og forklarer med noen eksempler:

Dersom kunden kjøper en bil som er seks måneder gammel, gjenstår 1,5 år av nybilgarantien. Er bilen ett år, vil den fortsatt ha ett år igjen av nybilgarantien. Kjøper man en bil som er 1,5 år gammel, får kunden seks måneders bruktbilgaranti utover seks måneders nybilgaranti som er igjen på bilen. En bil som er to år gammel, vil få 12 måneders bruktbilgaranti.

Ti på topp

Bilene du kan kjøpe på Smart Club er blant mest etterspurte blant kundene, ifølge Foss. For øyeblikket er det tyske brukte biler som Audi, Volkswagen, Mercedes og BMW, samt Volvo, du får kjøpt på varehuset. For ikke å glemme Smart biler da.

DS: Smart var kanskje selvskreven hos Smart Club?

- Det kan du si på grunn av navnet. Men vi ønsker å ha en miljøvennlig profil, og da er vi glade for å kunne tilby den drivstoffvennlige Smart-bilen til våre kunder, sier Foss.

For øyeblikket kan du kjøpe biler på Smart Club på Alnabru i Oslo, og fra høsten av kan du finne biler i det nye varehuset på Slependen.

Smart Club tilbyr finansiering, men det kan være smart å sondere markedet før du slår til. Her finner du DinSide Motors oversikt over billånsrenter.

Hva synes du om at Smart Club selger biler - og synes du at prisene er høyere eller lavere enn vanlige markedspriser for slike biler? Si din mening i debatten under.