Bruker Finn.no som svartebørs

Det er forbudt og koster flesk. Likevel selges sports- og konsertbillettene til firedobbel pris på Finn.no.

Publisert
Sist oppdatert

Den 1. juli i år ble det forbudt å selge billetter på svartebørs. Men svartebørshandelen går som før.

>>>> Tjen penger på trendvarene
>>>> Kræsjkurs i nettsalg

Finn.no

På Finn.no fant DinSide en rekke billetter lagt ut for salg:

 • Billett til russelandstreffet i Ålgård i 2008 selges for 2.000 kroner. Hos Billettservice koster billetten 900 kroner.
 • Chris Cornell på Sentrum Scene den 22. august er lagt ut for 1.000 kroner. De koster 475 inkludert avgifter hos Billettservice.
 • Billett til kamp mellom Brann og Rosenborg på Brann stadion den 11. august til 1.000 kroner. Hos Billettluka koster billetten 265 kroner.
 • Det er forbudt å selge billetter til en høyere pris enn arrangørens pris.<br />
<br />
<i>Foto: Alex Nikada/iStock</i>
  Det er forbudt å selge billetter til en høyere pris enn arrangørens pris.

  Foto: Alex Nikada/iStock Vis mer
  <strong>FAKSIMILE FRA FINN:</strong> Denne privatannonserte billetten koster nesten fire ganger mer enn hva den gjør hos Billettluka.
  FAKSIMILE FRA FINN: Denne privatannonserte billetten koster nesten fire ganger mer enn hva den gjør hos Billettluka. Vis mer


  - Vi har skrevet brev til alle aktører som har formidlet videresalg av billetter til kultur- og sportsarrangement, som for eksempel Finn.no, og informert om de nye reglene, sier fungerende Forbrukerombud. Finn har svart at de vil følge opp og slette innlegg hvor billetter videreselges til høyere pris enn faktisk pålydende, sier fungerende forbrukerombud Jo Gjedrem til DinSide.- Forbruketombudet vil gå til aksjon og fatte et forbudsvedtak mot denne virksomheten. Vi vil da legge forholdene frem for markedsrådet og da fastsetter man normalt et tvangsgebyr.

  Hos Finn har de følgende retningslinjer:

  - Det vi vanligvis gjør når det legges ut for salg varer som er forbundet med restriksjoner, er å stoppe annonsene. Skjer dette gjentatte ganger, så nekter vi å plassere annonsen, sier Frode Norseth, direktør for forretningsutvikling og finans hos Finn.no til DinSide. - Hvis folk ser en en billett som er lagt ut for høyere pris enn hva den faktisk koster, kan de gi beskjed til oss.

  Alle skal få tilgang til billetter

  Den nye loven retter seg både mot private som selger svartebørsbilletter og mot firmaer som driver videresalg av billetter til forhøyet pris. Da de nye reglene trådte i kraft i juli var Forbrukerombudet fornøyd:

  - Jeg er derfor glad for at svartebørssalg av billetter nå forbys. Forhåpentligvis vil det også føre til at flere får tilgang til kultur- og idrettsarrangementer til en rimeligere pris, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon i en pressemelding.

  Ombudet mener at denne virksomheten var problematisk: Kundene har gitt en høyere pris enn hva den opprinnelig kostet, og i tillegg har flere firmaer solgt flere billetter enn hva de faktisk kan tilby.

  Forbrukerombudet kontaktet tidligere i år alle virksomheter som har drevet videresalg av billetter.

  AKTUELT


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer