Bruk tanntråd - lev lenger

Slurv kan forkorte livet med 6 år, og det er ikke en spøk.

Alt stresset med å bruke tanntråd har faktisk mer nyttig enn du tror. Ikke bare blir tennene rene og pene, men helsegevinsten øker også.

Tar du godt vare på tennene dine? Test her!

Unngå tannkjøttssykdom

Ifølge danske BT kan du nemlig øke livslengden din med hele seks år dersom du bruker tanntråd hver dag. Grunnen til dette er at tanntråden fjerner skadelige bakterier, og hindrer at du får tannkjøttsykdommer som i verste fall kan forårsake infeksjon i både hjertet og blodårene.

Flere studier viser at tannkjøttsykdommer, altså sykdom som er knyttet til tap av tenner, påvirker levetiden. Blant annet har Emory University og Centers for Disease Control utført et slikt studie, ifølge 21stcenturydental.com.

De fant ut at mennesker som er plaget med tannkjøttbetennelse (gingivitt), eller en alvorligere form for tannkjøttsbetennelse (periodontitt), har en dødelighetsrate som er 23 til 46 prosent høyere enn de som ikke har det. Grunnen til dette er at tannkjøttssykdommer ofte er knyttet til hjertesykdommer og slag, noe som gjør at man lett kan pådra seg ulike infeksjoner i tillegg.

15 myter og fakta om hull i tennene

Pass på dette

Men selv om du pusser tennene to ganger daglig og er flink til å bruke tanntråd, er det likevel noen ting du bør være obs på. En ny undersøkelse viser nemlig at nordmenn bruker samme tannbørste i et halvt år. Tilhører du verstingene? Sjekk her!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tannkosten er en bakteriebombe

For å få god tannhelse hjelper det ikke bare å pusse. Det er også viktig å passe på hva du putter i munnen. Drikker som kaffe, te, rødvin og cola bør du være forsiktig med, da de kan føre til misfarging. Røyking er heller ikke bra - for verken deg eller tennene dine.