<b>BRUK DET!</b> Mange blir glade for gavekort, men likevel blir de liggende i skuffen eller lommeboka. Foto: Per Ervland
BRUK DET! Mange blir glade for gavekort, men likevel blir de liggende i skuffen eller lommeboka. Foto: Per ErvlandVis mer

Bruk det nå

Ikke la butikkene sitte igjen med det som er ditt.

Svært mange nordmenn fikk en eller annen form for gavekort til jul. Nå er det på tide å bruke det.

Før jul minnet vi om at ett av fire gavekort aldri blir brukt. Og jo lenger du lar gavekortet ligge i skuffen, jo større er sjansen for at du ikke kommer til å bruke det.

Sørgelig alternativ

Vi velger å minne om dette igjen fordi alternativet er så sørgelig: Butikkene sitter igjen med kjempegevinst fordi ingen henter varer for de pengene de allerede har mottatt.

Økonomiprofessor ved Norges Handelshøgskole, Ola Grytten, har tidligere anslått at verdier for 2,5 milliarder kroner går tilbake til butikkene fordi vi ikke bruker gavekortene våre.

Det er ganske sikkert ikke giverens hensikt at Expert, H&M eller den lokale hudpleieren skal tjene ekstra godt på handelen fordi du aldri kom og gjorde krav på det som allerede er ditt.

Mer for pengene

Og så finnes det en ekstra god grunn til å finne frem gavekortene nå i januar.

Bruker du det nå, så får du mye mer igjen for pengene. De aller fleste gavekort kan fint brukes på salgsvarer dersom du ønsker det, uten at selve gavekortet har noen mindre verdi.

Ifølge Forbrukerombudet skal det nemlig avtales spesifikt ved kjøpstidspunktet dersom gavekortet ikke kan brukes på salgsvarer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis gavekortet ikke har noen avtalt gyldighetsdato/frist, er det gyldig i tre år fra kjøpstidspunktet.

NB! Du tjener ikke på salget - slik blir du lurt