Brudestas for Pepe og Pål

Homofile er god forretning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi skal gifte oss og trenger to DRESSER, kan De hjelpe?

I Barcelonas mest fornemme bydel, Eixample, eller Gayxample, som den blir kalt, slo brudesalongen for herrer, By, opp dørene for første gang, kort tid tilbake.

Bryllup på budsjett

Det er klart det er Barcelona som måtte være først ut på dette forretningsområdet, all den tid Katalonia er svært liberale hva homopolitikk angår. Allerede i 2005 ble såvel ekteskap mellom personer av samme kjønn og adopsjon tillatt.


- Jeg så en mulighet til å gjøre forretninger etter at loven ble innført, sier Santiago Porrero, innehaver av forretningen i Muntaner-gaten til den britiske avisen the Independent. - Det er åpenbart at homofile par som skal gifte seg trenger en brudesalong.

Forretningen selger klær, smykker og annet tilbehør. Butikken har knyttet til seg seks designere som lager egne brudekolleksjoner for giftesyke herrer.

Katalonia og Barcelona ser heller til det sekulære og liberale Europa enn til hovedstaden Madrid. Turisme de Barcelona, som er et foretak etablert av Barcelona kommune og byens handels- og industrikammer, ga for en tid tilbake siden ut egen gay guide.

Barcelona er en av de største europeiske destinasjoner for homofile, og byen er vertskap for en rekke store arrangementer som for eksempel Gay Carnival og en homofil filmfestival. Byens turistkontor har siden 2000 vært medlem av organsasjonen International Gay and Lesbian Travel Association.

Ekstern lenke:
By brudesalong

Kilde: Domene fem

AKTUELT


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!