Brudekjole til 700 kroner

Kjolen fra Alibaba.com har kommet. Her ser du resultatet.

Husker du at vi bestilte brudekjole fra Alibaba.com? Nå har vi prøvd den. Foto: Synne Hellum Marschhäuser
Husker du at vi bestilte brudekjole fra Alibaba.com? Nå har vi prøvd den. Foto: Synne Hellum Marschhäuser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Norge er det ikke uvanlig å måtte punge ut med 15.000 kroner for en enkel brudekjole. På nettstedet Alibaba.com selger de brudekjoler fra kr 200 og oppover, og de fleste forhandlerne kan sy etter dine mål. For godt til å være sant? DinSide gjorde en bestilling.

Her kan du lese alt om bestillingsprosessen

Drøyt en måned senere var kjolen oss i hende. Noe av forsinkelsen skyldes ikke leverandøren, men rot fra Posten samt noen forsinkelser i betalingen. Man kan derfor anta å ha kjolen cirka tre uker etter at man har overført pengene.

Selger motorsykler til 2.000 kroner!

Slik var kjolen!

Slik så kjolen ut på Alibaba.com.
Slik så kjolen ut på Alibaba.com. Vis mer

Smaken er som kjent som baken. Derfor oppfordrer vi spesielt interesserte til å ta en titt på bildespesialen nedenfor.

Vi reiste til brudesalongen Brudekjolen i Øvre Slottsgate i Oslo for å få låne underkjørt, sko og slør.

Var kjolen som på bildet?
Svaret er definitivt nei. For det første gir bildet inntrykk av at kjolen er eggeskallhvit, mens vi mottok en kritthvit, nesten blåhvit variant. Det ble ikke spurt spesielt om farge i bestillingsprosessen, så dette må være et viktig tips til potensielle kjøpere.

For det andre var mønsteret heller ikke som på bildet. Vår teori er at bildene på Alibaba.com er hentet fra ulike bryllupskataloger, og at kineserne syr sin egen etterligning. Greit nok hvis du takler overraskelser, men som du ser av bildespesialen nedenfor avviker kjolen en del fra originalen.

Passet kjolen?
Svaret her er også nei, men her må vi legge til at de fleste brudekjoler uansett må spesialtilpasses, og kjolen er sydd på en slik måte at den lett kan tilpasses av en flink sydame. Dette er derfor ingen krise selv om kjolen antakelig var en halv størrelse for stor.

Hva med kvaliteten?
Til tross for det litt pompøse bildet var kjolen som kom i posten, nokså enkelt utført. En av blomstene på kjolen ser ut til å ha falt av i prosessen. DinSide har imidlertid tydd til motejournalistene i KK.no og Henne.no for å få en grundigere vurdering av kjolen.

- Dette er jo prinsessekjolen. Den lever jo opp til det. Er det kunstsilke, kanskje? Den gir et syntetisk inntrykk. Det at ting har falt litt av, gjør at jeg er litt skeptisk. Det er nok ikke sånn kjempekvalitet, dette. Det spørs om den holder hele festen..., sier motejournalist Cecilie Leganger i KK.no

- Finishen er som hos Gina Tricot. Jeg tror dette er helsyntet. Det sier sånn ritsj-ratsj når du tar på det, men samtidig er det jo ekstremt billig. Jeg synes kjolen er litt bløtkake på midten og minimalistisk oppe og nede, så jeg er ikke veldig imponert. Men hvis du skal ha budsjettbryllup, så er det jo en løsning. Man ser jo absolutt ut som en brud i denne, sier motejournalist Kjersti Staarvik i Henne.no

Kjolen vi kjøpte var mer eller mindre tilfeldig valgt. Se det enorme utvalget

Hva med tilbehør?
En vordende brud vet at en brudekjole krever tilbehør for at antrekket skal bli komplett. Kjolen kom uten underskjørt (ikke bestilt). Detaljer som slør, sko, smykker og så videre må selvsagt ordnes ved siden av. Skjønt Alibaba.com tilbyr også dette.

Vi fikk låne et nydelig underskjørt fra butikken Brudekjolen i Oslo. Foto: Synne Hellum Marschhäuser
Ved første øyekast er ikke kjolen så verst. Foto: Synne Hellum Marschhäuser
Detaljene på brudekjolen var ikke helt som forventet. Her kan du avgjøre selv. Foto: Synne Hellum Marschhäuser
Kjolen er litt for stor og sitter ikke like godt fra alle vinkler. Vi tar selvkritikk på at vi ikke valgte et større underskjørt, for eksempel et tyllskjørt. Foto: Synne Hellum Marschhäuser
Kjolen er større enn bestilt og må sys inn hvis den skal kunne brukes i et bryllup. Foto: Synne Hellum Marschhäuser
Fordi kjolen var litt for stor, har vi måttet snurpe den mye sammen bak. Dette blir antakelig penere med riktig størrelse. Foto: Synne Hellum Marschhäuser
Sammenlignet med de detaljrike kjolene hos Brudekjolen i Oslo fremstår vår kjole som noe enkel. Foto: Synne Hellum Marschhäuser
Men vi gjentar at prisen var 700 kroner. Med en runde hos sydamen etterpå kan det bli ganske bra. Foto: Synne Hellum MarschhäuserTakk til Brudekjolen i Øvre Slottsgate i Oslo som stilte med lokaler, ekspertise og tilbehør!