Britene debuterer tidlig

Nesten en tredel av alle britiske ungdommer mellom 16 og 24 år debuterte seksuelt før de nådde den seksuelle lavalderen.

Over 40 prosent har hatt minst fem sexpartnere, og 20 prosent har hatt mer enn ti, sier forskere.

Storbritannias unge er altså seksuelt svært aktive, viser en undersøkelse blant nesten 30.000 ungdommer. Men de slurver med prevensjonen, for to tredeler innrømmer at de ikke alltid bruker kondom når de er sammen med en ny partner, melder BBC mandag.

Når de blir spurt om årsaken til dette, er det vanligste svaret at de er for fulle, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider.

Over en tredel sier at de var påvirket av alkohol da de debuterte seksuelt. Hver tiende deltaker i undersøkelsen sier at hun eller han ikke fikk noen form for seksualundervisning på skolen.

Tre firedeler sier at de fikk slik undervisning, men at denne bare dreide seg om «helt grunnleggende» forplantningsspørsmål.

Et lyspunkt i undersøkelsen er ifølge sosialarbeidere at sexpresset mot jenter og unge kvinner ser ut til å avta. Bare 23 prosent av jentene under 18 sier de har følt seg presset til å ha sex, mens tallet blant kvinner over 32 år ligger på 33 prosent.

(©NTB)

 

Mozon.no 14.08.2006