Briller til Bruno

Det høres kanskje rart ut med hunder som bruker solbriller. Men hundens øyne bør også beskyttes mot både støv og UV-stråler.

Alle vet at hunder hater å bli blåst i trynet, men elsker å stikke hodet ut av bilvinduet, og aller helst i fart. Men selv om sistnevnte kjennes deilig for hunden, så gjør det imidlertid ikke godt for øynene. Hunder drives nemlig av luktesansen og stikker nesa si borti så å si alt, som ikke alltid er like heldig for øynene. Med hodet ut av vinduet kan de få masse støv og småting i øynene sine. I tillegg kan de også bli skadet av solen, skriver MSNBC.

- Å gå på tur, løpe, kaste ball, bade og leke med andre hunder er bare noen av tilfellene der hunden kan skade øynene sine, sier veterinær Jennifer Welser ved San Francisco Veterinary Specialists.

Det er flere veterinærer som synes det er fornuftig at hunder bruker solbriller. Hundesolbrillene beskytter mot støv og den ultrafiolette strålingen som sollyset inneholder, som kan skade øynene. Men det er ikke nødvendig hos hunder som har sunne og friske øyne, hevder de. Disse står ikke i fare for å bli skadet av sterkt sollys. Men de vil selvfølgelig gjøre det mer behagelig for hunden å være ute.

Hunden gjør deg slank!

For enkelte hunder vil det imidlertid være fordelaktig å beskytte øynene, på grunn av anatomien deres.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hunder med flate fjes
Dette gjelder spesielt hunder med store utstående øyeepler, som Boston terrier og Fransk bulldog. Disse hundene har ganske flate ansikt med øyne som stikker ut.

Hunder som Golden og Labrador Retriever har lengre snuter som fungerer som en buffer mellom øynene og det de stikker nesa si i. Dessuten stikker ikke øynene deres like mye ut.

Så neste gang du skal ut og kjøpe solbriller, kan du kanskje spandere et par solbriller på hunden i tillegg? Hvem vet, kanskje Bruno vil pynte seg litt han og? For hund og herre er jo like!

Visste du at hunder gir oss mer lykke enn godt vær, en god kjæreste eller en jobb vi er fornøyd med?

 

Mozon.no, 23.07.06