Bridgets tips til late jenter

Du trenger ikke bli treningsnarkoman for å bli tynn. Her gir vi deg treningstipsene for jenter med livsstil som Bridget Jones.

Alle som har lest eller sett filmen om Bridget Jones, vet at denne dama ikke er særlig begeistret for trening og sunt kosthold. Likevel vil hun gjerne kvitte seg med noen kilo, og her gir hun råd om hvordan du kan få din daglige treningsøkt uten å gjøre noe særlig for det.

Den engelske avisen The Mirror har satt sammen disse treningstipsene, som passer for jenter med en Bridget Jones-livsstil.

Du anbefales å fullføre to punkter fra de ulike listene hver uke. Så nå er det bare å sette i gang: Latskapstrening!

”Dette virker ikke engang som trening”
Sladre med kolleger i 40 minutter hver dag (42 kalorier)
Fem minutter ganger i trapper mens du sladrer med kolleger hver dag (43 kalorier)
To turer til kaféen på den andre siden av veien for lett-cappuccino (94 kalorier)
En time med å skrive og svare på flørtende e-poster (90 kalorier)
25 turer til printeren og kopimaskinen (48 kalorier)
30 minutter med å prøve ulike plagg før du forlater huset (95 kalorier)
30 minutter med husarbeid for å bevise at du ikke lever i et grisehus (143 kalorier)

”Mer gøy enn jeg trodde”
En times romantisk spasertur (285 kalorier)
En time yoga for å komme på riktig vei mot et roligere liv (229 kalorier)
To timer som disco-diva på dansegulvet (762 kalorier)
90 minutter med å lage en fantastisk middag til venner (239 kalorier)
45 minutter med shopping i lunchen (214 kalorier)
75 minutter med galskaps-golf med venner på søndag (237 kalorier)

”Tøft, men jeg vet det er bra for meg”
30 minutter med kretsløpstrening (254 kalorier)
En time med tøff aerobic (445 kalorier)
40 minutters joggetur med bestevennen din (342 kalorier)
40 minutter squash (508 kalorier)
30 minutter brystsvømming (318 kalorier)
30 minutter gange til jobben (200 kalorier)

Slik blir du kvitt de dårlige vanene:

Røyking
Det kan virke fristende å fortsette røyking av frykt for å legge på deg, men sigaretter er mye verre en litt utbuling. Du trenger heller ikke automatisk å legge på deg når du slutter, hvis du passer på å ha en balansert diett og ikke bruke mat som erstatning.

Alkohol
Det virker ikke farlig å drikke seg full et par dager i uken som ung, men det kan føre til lever- og nyreskader på lang sikt og sette deg i fare for ulykker og voldtekter på kort sikt. Det anbefales ikke å drikke mer enn to til tre enheter med alkohol per dag for en kvinne. Et 175 ml.-glass med vin (12 prosent alkohol) er to enheter, mens bare 25 ml. med sprit er en enhet. En halvliter øl er cirka to enheter.

Latskap
Er du aktiv, er det lettere å holde kontroll på vekten og å holde hjertet og lungene sunnere. Da reduserer du risikoen for hjerteskader og leddgikt. Start med å være mer aktiv i dagliglivet, som en kort 10-minutterstur, og øk etter hvert til opptil en halvtime.

Sene kvelder
En sen kveld nå og da er ikke farlig, men dersom du sjelden får nok søvn kan det være skadelig. Amerikanske forskere har funnet ut at dersom du sover lenger kan du få lavere vekt, mens mangel på søvn kan gjøre deg tykkere. I studien fant forskerne ut at de som sov i ni timer per natt var mye tynnere enn de som sov i mindre enn fem timer. Man tror at det appetittkontrollerende hormonet leptin frigjøres når vi sover. Jo lenger vi er våkne, jo mindre blir frigjort og vi får større appetitt.

Spis riktig
Hvis stress, kjedsomhet eller ensomhet får deg til å spise mye usunt, bruker du mat til å håndtere følelsene dine. Dersom dette er et problem for deg, bør du skrive ned alt du spiser og drikker hver dag og notere hvorfor du spiste det. Når du har identifisert følelsene som får deg til å spise mer, kan du erstatte dem med kalorifri mat eller et beroligende bad.

Vektbesettelse
Det er lett å bli besatt av vekten når man ser blider av tynne kjendiser. Men det er faktisk skadelig å være undervektig også. Det kan blant annet øke risikoen for leddgikt og fruktbarhetsproblemer. For å finne den riktige vekten for deg, kan du regne ut BMIen din.

Kilde: The Mirror

 

Mozon.no, 26.10.2004