Bredbåndsfabrikken dropper Norge

SLUTT: Bredbåndsfabrikken stopper alle investeringer i Norge, og driftsansvaret overføres til moderselskapet i Sverige. Eksisterende kunder beholder tilbudet, men ingen vet hva som ellers skjer videre.

- Vi får ikke lenger overført penger fra moderselskapet, og er derfor oppe i en noe uavklart situasjon nå, sier Tom Espen Johansen, salgssjef i Bredbåndsfabrikken til DinSide.

Bredbåndsfabrikken dropper Norge

Si opp

Bredbandsbolaget vil altså nå konsentrere seg om driften i Sverige etter at det norske datterselskapet i lengre tid har slitt.

De snaut 2.000 norske kundene vil i første omgang ikke merke mye til dette. Ifølge Johansen overtas driften nå av moderselskapet, og allerede inngåtte kontrakter vil gjelde. Eksisterende kunder kan derfor slappe av. De kan fortsatt surfe til samme pris og hastighet.

Den videre utviklingen er mer usikker. De rundt 10.000 kundene som ennå ikke er koblet på, har fått tilbud om å si opp kontrakten.

Leie ut eller selge

En kostbar utbygging av bredbåndsnett i Oslo har gjort at millionene har rent ut. Nettopp nettet kan være redningen for den norske delen av selskapet. De jobber nå med "ulike scenarier for å omgjøre verdier til driftskapital".

- Vi sitter på store verdier. Det gjelder særlig bredbåndsnettet, sier Johansen.

- Vil dere leie det ut slik at andre operatører overtar driften?

- Leie det ut, selge det eller på annen måte generere inntekter. Jeg vil ikke si mer om dette nå, sier Tom Espen Johansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen