Borettslaget

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du ikke kunne delta i debatten rundt lunsjbordet? Robert Stoltenbergs geniale TV-serie Borettslaget slo igjennom med et brak. Nå får du alle episodene på DVD, og kan briljere i lunsjen når du kommer tilbake på jobb.

image: Borettslaget

På latterfronten går Borettslaget rett til topps, og tar en sikker sekser.

Skuffende kvalitet

Dessverre holder ikke DVD-platene den kvaliteten de lover.

På coveret står det at lydformatet er Dolby Digital 5.1, noe som blir kraftig tilbakevist av vår ekspert, Per S. Jørgensen fra TechNewsNorge.

- En titt på bit-rate kurven avslører en bit-hastighet som varierer mellom 2.5 og 5.5 Mbit/s ca. 20 ganger i minuttet. Det resulterer i masse støy i bildet - noe som kommer ekstra godt frem når
det er mye bevegelser, sier Jørgensen.

Kvaliteten er maks en toer.
Kvaliteten er maks en toer. Vis mer

- Det er ingen annen tittel jeg har sett som har dette fenomenet, og dessverre gjelder det
samtlige episoder. Dette tyder på dårlig mpeg enkoding, noe som igjen blir stadfestet med lydsporet. Det er oppgitt 5.1, men fra senterhøyttaleren og bakhøyttalerne kommer det faktisk ikke en lyd. Etter min mening burde produsenten ha merket DVD-utgaven med stereo 2.0, avslutter Jørgensen.

Borettslaget på DVD er fordelt på to disker, prisen er cirka 199 per stykk. Filmene inneholder i tillegg 15 minutters bonusmateriale med scener som aldri ble vist på NRK.

Gledelig gjensyn

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tertitten borettslag på Carl Berner i Oslo er sentrum for Robert Stoltenbergs mange figurer. Og her møter du dem alle: Piirkka, Narvestad, Linda Johansen, den pakistanske familien Silmandar, motekongen Yngve Freiholt, og Trude Halvorsen.